Ricohs klikkbare papir vinner pris for innovasjon

PUBLISERT: 26 mai 2014
OPPDATERT: 26 mai

Ricohs klikkbare papir har fått utmerkelsen Best Valuable Innovation av European Digital Press Association (EDP). Prisen ble stemt frem av 20 magasiner som til sammen har mer enn en million lesere med interesse for trender innen digitaltrykk.

clickable_paperPapiret, som har fått navnet Clickable Paper™, gjør det enkelt å koble elektronisk markedsmateriell til trykksakene. Et usynlig mønster i bildet leses av en applikasjon som du laster ned på mobilen eller nettbrettet.

«Det klikkbare papiret setter leseren i direkte kontakt med opptil seks ulike internettressurser, for eksempel nettbutikker og nettportaler, videoer/multimedia og sosiale nettverk. Denne evnen gjør Clickable Paper svært attraktivt for bedrifter som vil gi det trykte papiret mer verdi. Leverandører av trykketjenester har nå muligheten til å tilby kundene langt mer kreative løsninger, og det er hyggelig at EDP anerkjenner denne nyvinningen», sier Lars Kjelling, leder for Production Print i Ricoh Norge.

Det klikkbare papiret er en interaktiv løsning som bygger bro mellom den virtuelle og fysiske verden, og den passer for trykkerier, byråer, forlag og andre som ønsker å forbedre den papirbaserte kommunikasjonen. De kan selv gjøre bildene klikkbare, uansett om de trykker offset eller digitalt. Funksjonaliteten kan være avgjørende for dem som skal utvikle en effektiv interaktiv kampanje som oppmuntrer lesere til å handle eller søke mer informasjon, og gir sporing av disse aktivitetene til utgivere og annonsører.

Clickable Paper™ er basert på Ricohs teknologi for bildegjenkjenning, en av mange innovative teknologiske løsninger som Ricoh fortsetter å utvikle og introdusere for markedet. Klikkbart papir er mer sikkert enn QR-koder, og gjør det mulig å gjenbruke allerede trykket materiale uten å merke, redigere eller reformatere kildedokumentene. Aktiveringsmerker brukes til å koble til flere medier med relatert innhold, informasjon fra brukere på sosiale medier eller oppmuntringer til handling, for eksempel Twitter-meldinger, kart og e-post.

Utmerkelsen fra European Digital Press Association er den tredje anerkjente prisen Ricoh vinner for sitt klikkbare papir på kort tid. Selskapet vant prisen 2013 Graph Expo Must See i Chicago og den franske Xplor Grand Jury Award for Innovation. Xplor-juryen valgte papiret basert på hvordan Ricoh og Bell&Ross, en produsent av luksusklokker, laget en spesialutformet applikasjon for å gi økt effekt til lanseringen av en ny keramisk klokke.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri