Økt bemanningsbehov

PUBLISERT: 4 juni 2014
OPPDATERT: 21 mars

grafisk_bemanningFra Sverige meldes det at Grafiska Företagens Förbund i samarbeide med Prognoscentret har undersøkt rekrutteringsbehovet i den grafiske industrien i vårt naboland. Undersøkelsen viser at bransjen kommer til å nettoøke med 1 400 ansatte i løpet av de kommende fem årene og at interessen for lærlingetjenester er stor.

Bransjen bedømmes frem til og med våren 2019 til å øke med (nettoøkning personalforandring) ca 1400 ansatte. Bare i år øker personalstyrken med drøyt 400 og mest i mindre bedrifter. Totalt sett kommer behovet for nyrekrutteringer til å komme opp i drøyt 3 700 personer samtidig som cirka 2 300 går av med pensjon. Økt produksjonsvirksomhet er den vanligste grunnen til nyrekrutteringer, tett fulgt av pensjonsavganger.

Når man har spurt om utdanningsbakgrunn blir svaret at kompetanse på videregående skole-nivå er et passende utdanningsnivå for størstedelen av arbeidsstyrken, uansett yrkeskategori.

Ifølge undersøkelsen befinner 65 prosent av bransjens rekrutteringsbehov seg innen den virksomhetstypen som SNI (Svensk Näringsgrensindelning) betegner som ”Trykking av bøker og øvrige trykksaker”.

Grafiska Företagens Förbund sjekket også interessen hos bedriftene når det gjelder lærlingeplasser. Etter svarene å dømme så er det et stort interesse for lærlingetjenester fremover, da 61 prosent av bedriftene oppga at et slikt behov fantes. Først og fremst er det bokbindere, digitaltrykkere og arkoffset-trykkere som etterspørres.

Formålet med undersøkelsen er å følge rekrutteringsbehovet innen den grafiske bransjen. Undersøkelsen viser også hvilken yrkeskategori og utdanningsnivå som kommer til å være etterspurt samt hvilke årsaker som skaper behovet.

Kilde: Pressemelding

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676