Franskmenn foretrekker print

En studie utført på oppdrag av de franske interesseorganisasjonen for forleggere, Le Syndicat de la Presse Sociale, SPS, undersøker hvordan fransmenn benytter trykksaker i forhold til digitale plattformer.

Ifølge undersøkelsen svarte 59 prosent av deltakerne at de foretrekker trykt informasjon når de skal lese og forstå noe i detalj. 75 prosent foretrekker onlinekanalene når det handler om å kjapt oppdatere seg på en spesifikk informasjon.

Franskmennene foretrekker også papir når de skal ta vare på viktig informasjon, noe 40 prosent sa seg å gjøre. Det er spesielt interessant når man ser på bruken av smartphones (67 prosent) og lese/nettbrett (35 prosent) i landet.

SPS medlemsorganisasjon består av ca 170 franske publikasjoner og forlag. Hele rapporten kan lastes ned som pdf her (på fransk).

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: