Konica Minolta tar plass blant de miljøbevisste

PUBLISERT: 8 desember 2014
OPPDATERT: 21 mars
Thomas Parmbäck ved Konica Minolta Business Solutions Sweden AB.
Thomas Parmbäck ved Konica Minolta Business Solutions Sweden AB.

Konica Minolta har blitt tildelt en plass på A-listen til CDP Climate Performance Leadership Index 2014 for sitt engasjement for å redusere karbondioksydutslipp og begrense miljøpåvirkningen.
– For oss er bærekraft og miljøvern en fundamental forretningsstrategi og vi har en lang tradisjon for miljørettet teknologisk utvikling. At det gir oss et viktig konkurransefortrinn ser vi klart blant annet i det svenske markedet, der kundene stadig blir mer krevende, sier Thomas Parmbäck, CEO, Konica Minolta Business Solutions Sweden AB og peker på avtalen med byen Malmö tidligere i høst der kjøperen insisterte på harde miljøkrav.
Konica Minolta var det første selskapet i verden til å miljømerke «Blue Angel» for kopimaskiner (1992), og de var også de første til å utvikle polymerisert toner basert på bruk av biomasse (2002). I år lanserte de også en miljøplan for 2016 som inngår i selskapets Eco Vision 2050 – en samling av langsiktige mål for å fremme ressursresirkulering og bevaring av det biologiske mangfold for å hindre global oppvarming.
I 2014 var Konica Minolta det eneste IT-selskapet som oppnådde plasseringer i både Climate Performance Leadership Index og Japan 500 Climate Disclosure Leadership Index.
CDP er en internasjonal, ideell organisasjon som gir et globalt system for bedrifter og byer som skal måle og dele viktig informasjon om miljøet.
– De globale utslippene av klimagasser fortsetter å øke og vi vil møte betydelig økonomisk risiko hvis vi ikke reduserer dem. Behovet for informasjon om bedriftens klimaendringer og strategier for å redusere det er større enn noensinne, sier Paul Simpson, CEO i CDP.

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi