Skandinavias første dedikerte IML produsent etablert i Danmark

PUBLISERT: 12 januar 2015
OPPDATERT: 21 mars

Martin_FundalScanMould er et nyetablert datterselskap av ett av Skandinavias største etikettrykkerier ScanKet og et ambisiøst forsøk på å gi et dedikert full service IML trykkeri i Danmark.

ScanKet har i tre tiår betjent sine kunder med selvklebende etiketter og har et stort antall danske og nordiske kunder i referanselisten. Utvikling og erfaring har blitt bygget rundt produksjonen av IML etiketter, noe som har gitt grunnlaget for å etablere et spesialisert selskap i dette feltet.

– Markedet for IML-etiketter vokser i disse årene, og produksjon og etterbehandling er relativt komplisert og skiller seg vesentlig fra resten av våre produkter. For meg var det derfor ingen tvil om at spesialisering var veien videre, sier Martin Fundal, direktør for både ScanMould og ScanKet.

Av samme årsak overtar ScanMould per. 1 januar 2015 IML porteføljen fra ScanKet og etablerer seg i nye lokaler i Jyllinge nord for Roskilde. Martin Fundal fortsetter som administrerende direktør og storaksjonær i begge selskapene.

Med 1500m2 til rådighet i lokaler i Jyllinge etableres ScanMould i rammer som skal romme den forventede veksten og med maskiner som setter nye standarder for skandinaviske etikettprodusenter.

ScanMould bygger på mange års erfaring med etikettutskrift og er basert på et omfattende sett av UV og Solvent flexomaskiner og digital offset. I tillegg er en dedikert og godt bygget ferdiggjøringsavdeling hvis maskiner og ferdigheter er avgjørende i forhold til å levere den kvaliteten som kreves av markedet.

Med den valgte maskinparken åpnes en verden av muligheter opp for firmaets kunder, og ScanMould vil tilby IML etiketter med et helt nytt nivå av utskriftskvalitet og effekter. Metallfarger, foliepreging og flere typer lakk på samme etikett vil være dagligdags i produksjonen.

– Til syvende og sist handler alt vi gjør om å hjelpe våre kunder til å skape preferanse for sitt produkt på hyllene i supermarkedene, og alt vi kan i forhold til trykking og etterbehandling handler om denne ene tingen, avslutter Martin Fundal, som tilbringer mye av sin tid på produktutvikling.

Nettsted: Scanmould.dk

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280