KBA utvider RotaJet-paletten

PUBLISERT: 15 januar 2015
OPPDATERT: 15 januar

RotaJET130_left_commercial_headerKBA viste en fullt funksjonsdyktig RotaJet 76 på Hunkelers Innovation Days i 2013, og nå følger de denne suksessen opp på selvsamme Innovation Days i Lucerne den 23-26. februar.
Den nye RotaJet-serien kalles L og kommer i en Commercial og Industrial version. Hvor Commercial går opp til 130 cm i bredden, kan industrial fås i opp over 2 meter. Industrial er blant annet beregnet til dekorasjonsprint (tapeter, laminater o.l.).
Den nye RotaJet L-serien er meget fleksibel og kan oppgraderes etter hvert som behovet oppstår. Det gjelder rullebredden, antall farger og ikke minst muligheten for å skifte printhoder etter hvert som utviklingen taler for det. På nåværende tidspunkt arbeider KBA med Kyoceras printhoder.
I det grafiske segment er det såvidt vi vet avsatt en liten håndfull maskiner på europeisk plan. I det industrielle segment har det amerikanske dekorasjonsfirmaet Interprint nettopp kjøpt en RotaJet VL i 160 cm bredde til produksjon av laminater.
Utover de her omtalte rotasjonspresser er KBA i ferd med å utvikle en digitalprinter til bølgepapptrykk i samarbeid med HP. I dette prosjektet er det KBAs mangeårige erfaring med fremføring og håndtering av substrater som er anledningen til samarbeidet. Printteknologien er HP sin.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676