Kurs i salg og markedsføring

PUBLISERT: 10 februar 2015
OPPDATERT: 10 februar

parkinn25. og 26. mars og 21. april arrangerer Grafisk bransjeforening kurs i salg og markedsføring på Park Inn Oslo Airport, Gardermoen. Kurset skal styrke deltagernes kompetanse og forståelse for salg/kunderelasjoner, men også bidra til kartlegging av hvilke områder, produktsegmenter norsk grafisk industri har eller kan utvikle et konkurransefortrinn. Kurset er tilpasset grafiske bedrifter. Ole-Bengt Moe fra Moementum er instruktør. Kurset har plass til 30 deltagere og siste påmeldingsfrist er 20. februar. Påmelding til: magnus.thorkildsen@norskindustri.no.

Trinn 1: BLI BEDRE SELGER; Prospektering, segmentering, lære om salgsprosessen, lære og trene på salgssamtalen og lære og trene på closing.

Tema: Identifisere og velge ut kundesegmenter, komme i dialog med prospekter, forbedre, gjennomføre salgssamtalen.

Trinn 2: FORSTÅ KUNDEN BEDRE; Vi skal skape forståelse for hva kundenes utfordringer er og hvilke markedsutfordringer de har.

Tema: Identifisere mest salgbare produkter og tjenester, forstå hvorfor vi vinner/taper ordre, lage kunde- og oppfølgingsplaner, bruke og utvikle videre Q&A.

Forstå kjøpsprosessen

– Innholdet i kurset er hentet fra internasjonale studier som viser at vi må utfordre våre kunder i en tidligere fase og på en annen måte enn tidligere, sier Ole-Bengt Moe. Vi starter med å etablere en felles forståelse for kunders kjøpsprosess og under resten av programmet jobber man med reelle cases slik at vi overfører teorien direkte til praksis og samtidig skaper resultater.

Les videre

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Slår et slag for trykte skolebøker

Bransjeorganisasjonen Intergraf tar opp spørsmålet om betydningen av trykte læremidler for elevenes leseforståelse. Dette skyldes de sterkt forverrede resultatene i den siste PISA-undersøkelsen. Også den norske regjeringen retter oppmerksomheten mot temaet etter et kunnskapsoppsummering fra Skjermbrukutvalget som peker i samme retning.
Skjermbruk

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676