I 2008 introduserte Fuji og Xerox i fellesskap Jet Press 720, som den første digitale B2-format arkprinteren. Fire år senere kom HP med sin Indigo 10000, med et format som var en anelse større. Nå i 2015 er antallet av solgte B2-printere oppe på mer enn 140, hvilket kanskje ikke høres mye ut, men da hver maskin typisk koster mer enn 1 million dollars, er det altså investert rett under en milliard kroner i digitale B2-maskiner.
Men overraskende nok viser en undersøkelse foretatt av firmaet InfoTrends at kjennskapen eller tilliten til de digitale B2-printerne er begrenset. Hos 200 forespurte print-virksomheter, er det kun 17 % som overveier å investere. Til gjengjeld viser en rundspørring blant eksisterende B2-eiere at 75 % har udvidet forretningen på grunn av B2-printeren og 10 % forventer at det vil skje.
Både Fuji og HP har siden oppgradert sine B2-porteføljer. men det finnes en rekke produkter som har litt andre formater, eller er rullebaserte, som konkurrerer om samme segment. Det gjelder f.eks. Xeikon, som nettop har installert sin første beta-versjon af Trillium. Amerikanske Delphax, som har den for tiden suverent hurtigste (nesten) B2-printer på markedet med 500 trykk i minuttet. Og både KBA med Rota Jet og Canon/Océ med InfiniStream appellerer til samme segment.
Interessant nok er det flere av de store aktørene som ikke har planer om å gå inn i dette markedet, eller ikke vil fortelle om det. Landa har satt B2-printeren S7 på produktprogrammet, men har meddelt at de fokuserer på å få S10 klar til Drupa, og ikke har noen lanseringsdato for S7. Kodak har sitt fokus på SR3-formatet, og gir uttrykk for at de ikke ser B2-markedet som spesielt interessant. Xerox‘ munn er lukket med syv segl.
Ovenstående er et sammendrag av en artikkel på myprintressource.com.
Les hele artikkelen her.