HP åpner grafisk opplevelsessenter i Barcelona

PUBLISERT: 25 mars 2015
OPPDATERT: 25 mars

Med åpningen den 16. mars av det grafiske opplevelsessenteret i Barcelona har HP satt standarden for hvordan funksjonelle grafiske produksjonsløsninger skal presenteres.

hp_gec_02-03Alle maskiner samlet på ett sted
I det største HP senteret utenfor USA har HP nå etablert et grafisk opplevelsessenter, hvor alle deres grafiske maskiner er utstilt i avskjermede og applikasjonsinndelte soner i komplette produksjonsoppsett. Her er alle varianter av HP Indigo-maskiner, web-presser og storformat rull- og flatbedprintere koblet med input- og outpututstyr fra forskjellige partnere. Blant ferdiggjøringsutstyret kan nevnes Horizons Smartstacker og Tresus iCoat 30000, begge utviklet spesielt til Indigo, samt en masse annet utstyr fra blant andre Hunkeler, Bourg og Michelman.

Utover de mange maskinene har HP også samlet et imponerende oppbud av applikasjoner som viser hva man kan lage med de utstilte løsningene.
Det er 3.000 ansatte i HPs europeiske hovedkvarter, som innbefatter alle funksjoner fra ordrehåndtering, kvalitetskontroll, logistikk, til opplæring, service, support til salg og markedsførng. Dette sikrer at alle kompetanser er samlet på ett sted.

En bedre drivkraft for kundedialog
Om bakgrunnen for å etablere det grafiske opplevelsessenteret uttaler Jan Riecher, HPs visepresident for EMEA-landene, at det er for å konsolidere den tette relasjonen til kundene, så de hele tiden har et sted å se til for utviklingen av deres forretninger. En ganske stor del av HPs kunder har mer enn ett HP-produkt, hvilket Jan Riecher ser som et uttrykk for lojalitet. I den forbindelse nevner han også den verdensomspennende HP-brukergruppen Dscoop, som har 1.200 medlemmer og er en meget aktiv brukergruppe, som er en særdeles kompetent sparringspartner for HP.
Man skal heller ikke se bort fra at HPs konkurrenter har gjort noe tilsvarende, samt at ved etableringen av et slikt senter er HP mindre avhengig av messer og utstillinger, som både er relativt dyre og har en syklus som ikke nødvendigvis passer med HPs.

Lateks og emballasje vokser markant
HP fastslår at de er markedsledende – og med god avstand til nummer to – på alle deres fokusmarkeder.
Ansvarlig for storformat og industriell produksjon, Arzu Babaoglu forteller at lateks-teknologien, som HP var blant de første med, er den neste grafiske industristandarden. Siden 2010 har HP solgt 23.000 lateksprintere, og de forventer at 50 prosent av alle solgte HP-maskiner i 2018 er lateks-baserte.
Et annet fokuspunkt for HP er emballasjemarkedet, hvor man til stadighet utvikler nye produkter, for å imøtekomme den sterkt stigende etterspørselen. Særlig forventer HP en stor endring innenfor trykk på bølgepapp og kartong, hvor de tradisjonelle trykteknologiene ikke kan imøtekomme kundenes ønsker om versjonering, små serier og print-on-demand.

HP-brukergruppen støtter hverandre i utvikling
Formannen for HP-brukergruppen Dscoop, Gary Peeling ser veldig frem til samarbeidet med det grafiske opplevelsessenteret. Dscoop er en forkortelse for Digital Solutions Cooperative, og han supplerer med å fortelle hvordan medlemmene støtter hverandre forretningsmessig, handler innbyrdes, får hjelp til markedsføring og ikke minst utvikler en masse verktøy og avholder konferanser, hvor de kan lære om spesielle emner av hverandre og av inviterte eksperter.

Ifølge Gary Peeling har medlemmer av Dscoop en 50 prosent bedre profitabilitet enn ikke-medlemmer. Hvis dette medfører riktighet, er det et stort incitament for medlemsskap.
Dscoop avholder sin årlige konferanse for EMEA-landene den 3-5. juni i Dublin, og dette blir den største HP begivenheten noensinne.

Nye produkter i begynnelsen av april
HP avsluttet åpningen med å presentere en rekke produktnyheter, som desverre må hemmeligholdes til den 9. april, hvor de skal presenteres på et par amerikanske messer. Vi kommer tilbake med mere info etter 9. april.

hp_gec_041

Les videre

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz