Canons gjenvinningsprogram for tonerkassetter fyller 25

PUBLISERT: 30 mars 2015
OPPDATERT: 30 mars

recycle_logoCanon feirer 25-årsjubileum for sitt gjenvinningsprogram for tonerkassetter. Gjenvinningen gjelder Canons egne tonerkassetter og hensikten med programmet er å minimere forbruk av naturressursene, men samtidig møte kundenes utskriftsbehov.
I 1990 innførte Canon – som første firma – et gjenvinningsprogram for tonerkassetter. Programmet er helt kostnadsfritt for kundene og finnes nå i 24 land rundt om i verden, hvorav 18 i Europa.
Frem til slutten av desember 2014 hadde programmet samlet inn cirka 344 000 tonn brukte tonerkassetter. Det tilsvarer cirka 232 000 tonn nytt råmateriale og minsker karbondioksydutslippet med cirka 502 000 tonn. Canons bedriftsfilosofi Kyosei betyr å ”leve og arbeide sammen for alles beste” og innsamling og gjenvinning av tonerkassetter utgjør en del av Canons miljøvisjon og deltakelse i kretsløpsøkonomien – kundene skal ha muligheten til å dra nytte av teknikken til å ha en lavere miljøpåvirkning. Her gjør man dette ved å minske avfallet og gjenbruke ressursene.
Allerede ved produksjonen av kassettene er gjenvinning med i tankene. HIPS-plast (High Impact Polystyrene) kan gjenvinnes flere ganger og likevel oppnå et kvalitetsnivå tilsvarende helt nye kassetter. Canon oppnår null avfallsdeponering ved å gjenbruke deler, gjenvinne materiale og utvinne energi på sine gjenvinningssteder. De kassettene som kunder i Europa returnerer, sendes til Canon Bretagne SAS i Frankrike, der de via en lukket gjenvinningsprosess blir till nye kassetter.

Siste nytt

Sara Schumacher, 25 år: Slik kan grafisk bransje tiltrekke seg yngre

Sarah Schumacher hjelper trykkerier med å tiltrekke seg nye generasjoner til trykkeribransjen. Det handler om hvordan bedrifter kommuniserer, styrker kunnskapen om bransjen, men også om å samarbeide mer med opplæringskurs.
Sarah-Schumacher
Sara Schumacher, 25 år: Slik kan grafisk bransje tiltrekke seg yngre

Fujifilm med ny arbeidsflytløsning for små trykkvirksomheter

Fujifilm lanserer Revoria XMF PressReady Lite, en arbeidsflytløsning skreddersydd for mindre bedrifter som ønsker å automatisere arbeidsflyten sin.
1280x400_Revoria_XMF_PressReady_Lite_Image_0
Fujifilm med ny arbeidsflytløsning for små trykkvirksomheter

HP avslører ny chatbot til trykkproduksjon

Flere nye funksjoner i HPs programvare, inkludert en dedikert KI-agent og chatbot for trykkproduksjon, er utformet for å gjøre det enklere for skrivere å automatisere arbeidsflyter.
HP-Nio.-PR-foto
HP avslører ny chatbot til trykkproduksjon

Event med Antalis og HP: Maksimér din storformatproduksjon

Sammen med produkteksperter fra HP i Barcelona inviterer Antalis Norge  deg til en heldag om storformat. Lær mer om de nyeste trendene og hvordan du kan oppnå maksimal lønnsomhet ved å selge de riktige applikasjonene.
Christer w
Event med Antalis og HP: Maksimér din storformatproduksjon

Les videre

BK onCode kjøper svenske arifiQ Development

BK onCode AS, et teknologiselskap med base i Trondheim og en del av BK-konsernet, har kjøpt svenske arifiQ Development som er kjent for sitt avanserte kalkyle- og produksjonssystem rettet mot den grafiske bransjen.
BK fasad
BK onCode kjøper svenske arifiQ Development

Durst styrker nærværet i Norden

Durst Group overtar Molanders Sign & Display. Selskapet endrer navn til Durst Nordic og har ansatt en ny administrerende direktør for å erstatte Hans Molander som går av med pensjon.
Img
Durst styrker nærværet i Norden

Landa skjærer kraftig ned

Landa Digital Printing (LDP) er i ferd med å gå gjennom en smertefull effektiviseringsprosess ved å si opp over 100 ansatte av sin arbeidsstyrke på 500, skriver den israelske finansavisen Globes.
Landa_01
Landa skjærer kraftig ned

UPM Raflatac bytter navn

Forretningsområdet og rapporteringssegmentet UPM Raflatac vil bli omdøpt til UPM Adhesive Materials fra og med 12. juni. Det nye navnet på rapporteringssegmentet vil bli brukt fra delårsrapporten for andre kvartal 2025.
raf_tim-kirchen-appointment
UPM Raflatac bytter navn