Canons gjenvinningsprogram for tonerkassetter fyller 25

PUBLISERT: 30 mars 2015
OPPDATERT: 30 mars

recycle_logoCanon feirer 25-årsjubileum for sitt gjenvinningsprogram for tonerkassetter. Gjenvinningen gjelder Canons egne tonerkassetter og hensikten med programmet er å minimere forbruk av naturressursene, men samtidig møte kundenes utskriftsbehov.
I 1990 innførte Canon – som første firma – et gjenvinningsprogram for tonerkassetter. Programmet er helt kostnadsfritt for kundene og finnes nå i 24 land rundt om i verden, hvorav 18 i Europa.
Frem til slutten av desember 2014 hadde programmet samlet inn cirka 344 000 tonn brukte tonerkassetter. Det tilsvarer cirka 232 000 tonn nytt råmateriale og minsker karbondioksydutslippet med cirka 502 000 tonn. Canons bedriftsfilosofi Kyosei betyr å ”leve og arbeide sammen for alles beste” og innsamling og gjenvinning av tonerkassetter utgjør en del av Canons miljøvisjon og deltakelse i kretsløpsøkonomien – kundene skal ha muligheten til å dra nytte av teknikken til å ha en lavere miljøpåvirkning. Her gjør man dette ved å minske avfallet og gjenbruke ressursene.
Allerede ved produksjonen av kassettene er gjenvinning med i tankene. HIPS-plast (High Impact Polystyrene) kan gjenvinnes flere ganger og likevel oppnå et kvalitetsnivå tilsvarende helt nye kassetter. Canon oppnår null avfallsdeponering ved å gjenbruke deler, gjenvinne materiale og utvinne energi på sine gjenvinningssteder. De kassettene som kunder i Europa returnerer, sendes til Canon Bretagne SAS i Frankrike, der de via en lukket gjenvinningsprosess blir till nye kassetter.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1