Ny standard for 3D forenkler

PUBLISERT: 18 mai 2015
OPPDATERT: 18 mai

The-3MF-Consortiums-logo1I slutten av april meddelte syv ledende firmaer innenfor 3D-print at de har stiftet et konsortium – The 3MF Consortium – som har til formål å sikre bedre interoperasjonalitet, funksjonalitet og standarder i 3D-printverdenen.

Som første skritt har 3MF konsortiet frigitt en ny spesifikasjon – The 3D Manufacturing Format (3MF) specification – som gjør det mulig for design-applikasjoner å sende ”full fidelity” 3D modeller til andre applikasjoner, plattformer, tjenester og printere.

De nåværende modellene har forskjellige begrensninger i presisjon, brukervennlighet og/eller funksjonalitet, og er derfor ikke alltid i stand til å beskrive alle nødvendige egenskaper ved en 3D-modell. Den nye spesifikasjonen har til hensikt å løse disse problemene. Specifikationen kan lastes ned fra 3MF konsortiets hjemmeside.

3MF konsortiet består af Dassault Systemes S.A., FIT AG/netfabb GmbH, Microsoft Corporation, HP, Shapeways Inc., SLM Solutions Group AG og Autodesk Inc.

Det er verdt å bemerke at Adobe, som har et eget bud på en 3D format-standard ennå ikke er med i konsortiet, det samme gjelder et par av de dominerende hardware produsenter, Stratasys og 3D Systems.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1