Får du utnyttet din RIP?

PUBLISERT: 11 august 2015
OPPDATERT: 11 august

RIP betyr Raster Image Processor, og engang var det «bare» det den gjorde, omsatte en sidebeskrivelse til punkter og prikker, som kunne printes på et medium. Slik er det ikke lenger. Gradvis har behovene vokst til å omfatte overlapping, utskytning, fargestyring og i dag har de utviklet seg til hele workflowsystemer, hvor integrasjonen til Management Informations Systems (MIS) synes å være det neste.

Fargestyring har vært et avgjørende element i en lengre periode. Det skyldes den stigende bruken av forskjellige medietyper og flerfargesystemer (især på storformatområdet) og ikke minst varemerkekundenes stigende krav til kvaliteten.

Men i takt med at kundene leverer mer og mer materiale ferdig, har behovet for kontroll (preflight) også steget. Det har hos mange virksomheter vært drepende å skulle kontrollere kundenes ferdige materiale. Det skyldes at kundene forventer lavere priser når de leverer ferdige produkter, men som dessverre krever unødig mye tid å kontrollere og eventuelt rette. Ved hjelp av hotfolders og standardiserte oppsett er mye av dette arbeidet automatisert. Det handler om å fjerne de såkalte touchpoints, hvor menneskelig arbeidskraft er involvert.

Web-to-print er blant de nyere tiltakene, hvor kunderne direkte kan laste opp og bestille prints, uten at oppgaven i prinsippet behøver å håndteres internt. Der er ingen tvil om at hvis oppgavene skal bli fortjenestebringende, er det en av løsningene. Men virker det? Brukes det?

Endelig rommer Rippen etter hvert så mye data om hele produksjonsforløpet, at det er opplagt å utnytte det i sine kalkyler, etterkalkyler, planlegging m.m.
Printworkflowet er mye mer enn å rippe sine dokumenter, men spørsmålet er om du får utnyttet potensialet i ditt system?

Amerikanerne har lagd en oversikt over mulighetene og begrensningene i de forskjellige populære rippene. Du kan laste ned en PDF-fil som sammenstiller disse dataene her.

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12