Canon i 3d

PUBLISERT: 8 desember 2015
OPPDATERT: 21 mars
3D modell
3D modell

Fredag 4. desember inviterte Canon Norge til presentasjon av sin satsning på 3d-print på sin ImageFactory på Holmlia i Oslo.

Channel Director, Wide Format Printing Group, Anton Strand fortalte at Canon hadde valgt 3D Systems som sin leveransepartner av 3D-printere. Firmaet er for tiden det nest største på verdensbasis innen 3D systemer, men de er det av de store foretakene som taper minst penger, lo Strand. Det er ingen hemmelighet at selv om det blåser en 3D vind over verden, så er bransjen foreløpig i investeringsfasen, fortjenesten vil komme etter hvert. 3D Systems har den fordelen at de satser bredt, foretaket støtter syv forskjellige 3D plattformer og kan derfor levere printere som opererer med flere forskjellige teknologier.

Aleksander Langmyhr, Christer-André Fagerslett og Anton Strand med ProJet 660 Pro
Aleksander Langmyhr, Christer-André Fagerslett og Anton Strand med 3D Systems ProJet 660 Pro

Printermodeller
– Canon kommer til å satse på 3D-printere for det profesjonelle markedet, forklarte Strand, og presenterte forskjellige modeller som firmaets valg hadde falt på: ProJet 660, 3500-serien, 4500, 6000 og 7000.
. -Men vi har avtaler på de andre modellene til 3D Systems også, så vi er leveringsdyktige på alt, fortsatte han. ProJet 660 leveres også i en dental versjon. Det å printe nye tenner i 3D er noe tannlegebransjen har holdt på med en stund, selv har jeg tre printede tenner i min munn, avslørte Strand. Canon Norge har inngått et samarbeid med fotolaboratoriet Studio Technika om å levere ferdige 3D-modeller til Canons kunder.

Aleksander Langmyhr sammen med en 3D statue av seg selv og kjæresten.
Aleksander Langmyhr sammen med en 3D statue av seg selv og kjæresten.

3D studio i Oslo
Også til stede var to representanter for firmaet Dimension 10, Christer-André Fagerslett og Aleksander Langmyhr. De fortalte om sitt nye studio for 3D-skanning som åpner i Oslo i januar, etter å ha relokert fra Trondheim. Systemet deres er bygd opp av for tiden 110 digitale speilreflekskameraer (Canon, selvsagt) som er rigget opp på hev- og senkbare stativer. Objektet som skal fotograferes stilles i midten, og ved egenutviklet programvare fyrer samtlige av kameraene av samtidig. Med den datakraften de råder over per idag tar det rundt et kvarter å sammenstille dataene fra alle kameraene og sette det sammen til et tredimensjonalt bilde som kan betraktes fra alle vinkler. Bildet er også utgangspunkt for å printe en 3D-modell i valgfritt materiale. Firmaet er i ferd med å bygge opp et bibliotek med tredimensjonale bilder av mennesker i helfigur, noe de ser kan bli anvendeliggjort f.eks. som statister i filmer eller til å befolke arkitektmodeller med realistiske menneskefigurer.

Slike statuer ser Strand for seg kan erstatte familieportretter i norske hjem.
Slike statuer ser Strand for seg kan erstatte familieportretter i norske hjem.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280