Ålgård Offset henter hjem storkontrakt

PUBLISERT: 25 februar 2016
OPPDATERT: 25 februar

Ekornes 2016-kataloger til 12 land skal trykkes i Norge. Ålgård Offset AS i Stavanger henter hjem kontrakten som omfatter fire forskjellige produktkataloger med et samlet opplag på 1,1 millioner eksemplarer. Ekornes er den største møbelprodusenten i Norden spesielt kjent for Stressless-merkevaren. Ålgård har med andre ord fått ett av de aller største katalogoppdragene i Norge.

Ekornes-katalog-Det er flere grunner til at Ålgård ble valgt som produsent av årets kataloger, men det er klart at forholdene med lav kronekurs har bidratt til ekstra konkurransekraft. Katalogene er trykt i utlandet i mange år, sier daglig leder i Ålgård Offset Paul Bjarte Løyning.

Oppdraget har en verdi på fire millioner kroner. Det vil gå med 4-500 tonn papir.

-Katalogene skal ut til de land hvor Ekornes er representert, blant annet USA, Tyskland, Frankrike, Spania, Russland og de nordiske land. Vi er veldig glade for den tilliten Ekornes viser oss. Ekornes er jo norsk merkevare med et meget godt rennommé, sier Løyning.

Katalogene skal produseres i løpet av 3-4 uker. 07 Media skal trykke omslagene til de fire katalogene.

Ålgård Offset som ligger like ved Kongeparken, utenfor Stavanger, er nå Norges eneste rotasjonstrykkeri. Bedriften har blant annet to 16 siders rotasjonspresser. Rotasjonene har masse inline ferdiggjøring, blant annet perforering, liming, prefolder og planoutlegger. Det gir Ålgård en betydelig fleksibilitet når det gjelder tidsskrifter, DM, bilag, magasiner, brosjyrer – og ikke minst som nå: store opplag av kataloger.

Bedriften har ca 60 ansatte om omsetter for rundt 160 millioner kroner i 2015.

Ekorners har sitt hovedkontor i Sykkylven.

 

Les videre

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz