Ålgård Offset henter hjem storkontrakt

Ekornes 2016-kataloger til 12 land skal trykkes i Norge. Ålgård Offset AS i Stavanger henter hjem kontrakten som omfatter fire forskjellige produktkataloger med et samlet opplag på 1,1 millioner eksemplarer. Ekornes er den største møbelprodusenten i Norden spesielt kjent for Stressless-merkevaren. Ålgård har med andre ord fått ett av de aller største katalogoppdragene i Norge.

Ekornes-katalog-Det er flere grunner til at Ålgård ble valgt som produsent av årets kataloger, men det er klart at forholdene med lav kronekurs har bidratt til ekstra konkurransekraft. Katalogene er trykt i utlandet i mange år, sier daglig leder i Ålgård Offset Paul Bjarte Løyning.

Oppdraget har en verdi på fire millioner kroner. Det vil gå med 4-500 tonn papir.

-Katalogene skal ut til de land hvor Ekornes er representert, blant annet USA, Tyskland, Frankrike, Spania, Russland og de nordiske land. Vi er veldig glade for den tilliten Ekornes viser oss. Ekornes er jo norsk merkevare med et meget godt rennommé, sier Løyning.

Katalogene skal produseres i løpet av 3-4 uker. 07 Media skal trykke omslagene til de fire katalogene.

Ålgård Offset som ligger like ved Kongeparken, utenfor Stavanger, er nå Norges eneste rotasjonstrykkeri. Bedriften har blant annet to 16 siders rotasjonspresser. Rotasjonene har masse inline ferdiggjøring, blant annet perforering, liming, prefolder og planoutlegger. Det gir Ålgård en betydelig fleksibilitet når det gjelder tidsskrifter, DM, bilag, magasiner, brosjyrer – og ikke minst som nå: store opplag av kataloger.

Bedriften har ca 60 ansatte om omsetter for rundt 160 millioner kroner i 2015.

Ekorners har sitt hovedkontor i Sykkylven.

 

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *