Flyktninger til grafiske bedrifter

PUBLISERT: 30 mars 2016
OPPDATERT: 30 mars

Grakom, den grafiske bransjeorganisasjonen i Danmark, har inngått en trepartsavtale som skal bidra til å få ansatt 100 flyktninger i medlemsvirksomhetene.

Avtalen omfatter styrking av integreringen av flyktninger og familieforente i arbeidsmarkedet. Et sentralt element er en ny intergrasjons grunnutdannelse IGU som arbeidsmarkedets parter har avtalt rammene for.

-Jeg er meget tilfreds med at regjeringen og arbeidsmarkedets parter har lykkes med å komme frem til en avtale som oppveier flere tiår med mislykket integrasjon. Vi skal fokusere på flyktningenes potensial- ikke gjøre dem til klienter, sier Thomas Torp, direktør i Grakom som mener at man best lærer språket ved å få en tilknytning til arbeidsmarkedet.

Grakoms mål er at 100 flyktninger ansettes i medlemsbedrifter i løpet av inneværende år.

-Jeg har fått tilslutning fra medlemmer som er positive til å ansette en eller flere flyktninger. Med det rette opplysningsarbeidet er jeg optimistisk med hensyn til å nå målet vårt, sier Torp.

. Et sentralt element er en ny intergrasjons grunnutdannelse IGU som arbeidsmarkedets parter har avtalt rammene for.

-Jeg er meget tilfreds med at regjeringen og arbeidsmarkedets parter har lykkes med å komme frem til en avtale som oppveier flere tiår med mislykket integrasjon. Vi skal fokusere på flyktningenes potensial- ikke gjøre dem til klienter, sier Thomas Torp, direktør i Grakom som mener at man best lærer språket ved å få en tilknytning til arbeidsmarkedet.

Grakoms mål er at 100 flyktninger ansettes i medlemsbedrifter i løpet av inneværende år.

-Jeg har fått tilslutning fra medlemmer som er positive til å ansette en eller flere flyktninger. Med det rette opplysningsarbeidet er jeg optimistisk med hensyn til å nå målet vårt, sier Torp.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1