Flest Pagewide i Europa

Pagewide2Lynraske utskrifter får man i storformat med faste blekkhoder som ligger over hele maskinbredden. HP satser på det i sin Pagewideteknikk. I Sverige har Olsonic levert ni maskiner i løpet av de siste ni månedene og er størst i Europa.

Fordleen med pagewideteknikken er at utskriften går meget raskt. Der det er normslt med ett blekkhode som kjører frem og tilbake over materialet, så har man i denne teknikken åtte blekkhoder langs hele bredden. Avhengig av kvalitet så gir dette i HPs tilfelle et utskriftsvolum på fire til 15 kvadratmeter i minuttet.

– Pagewide er basert på vannbasert, pigmentert blekk, forteller Niklas Rydbeck som er administrerende direktør på Olsonic (t.h. på bildet). Fra starten av er det konstruert for cad-utskrifter, men på tre, fire meters avstand så fungerer den også utmerket for plakater med fargebilder.

– Du kan bruke fra 70- 200 grams papir, sier selger Tommy Brun. Det er ogdså plass for fotopapir, polypropylen og rollup-materiell- og du kan kjøre på fotofabric.

Pagewide er en hel serie med produkter som er tilpasset forskjellige volum og materiellbehov. är en hel serie av produkter, som är anpassade för olika volymer och materialbehov. 4000-serien er utstyrt med et oppsett på 400 ml blekk-kassetter, mens 5000-serien har to ganger 400 ml. I den store 8000-serien sitter to ganger 775 ml blekk. 8000 er den eneste du kan få med seks ruller. Til gjengjeld er det den eneste som ikke kan leveres med scanner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: