UniFLOW til Helse Sør Øst

Canon Norge leverer nå sikker print løsning til alle helseforetakene i Helse Sør-Øst, etter vellykket pilotprosjekt hos Sykehuspartner. Rammeavtalen har en verdi på NOK 20 millioner.

Helseforetakene har behov for løsninger som støtter sikker pasientbehandling. Som en del av IKT-moderniseringen i Helse Sør-Øst, er det nå Canons uniFLOW-løsning implementert på alle helseforetakene i regionen. Tjenesten “Sikker print” bidrar blant annet til å forebygge innsyn i sensitive opplysninger.

Prosjektet er en del

Foto: Elisabeth A. Hersvik/Sykehuspartner.

Foto: Elisabeth A. Hersvik/Sykehuspartner.

av moderniseringsprogrammet i Helse Sør-Øst, Digital fornying, som skal støtte helseforetakenes behov for moderne og felles IKT-tjenester. Sikker print-prosjektet er også et av de største i sitt slag i Norden. Prosjektets størrelse understreker betydningen av sikker og kostnadseffektiv dokumenthåndtering og bekrefter Canon sin ledende posisjon innen dette området.

Mange fordeler med ny løsning

Sikker print vil gi helseforetakene bedre kontroll på pasientopplysninger fordi Canons unifFLOW-løsning hindrer at utskrifter kommer på avveie. De ansatte bruker adgangskortet sitt til identifikasjon på nærmeste printer, finner sine dokumenter og skriver kun ut de dokumentene de har behov for.

I tillegg er det store kostnadsbesparelser med løsningen. Med Sikker print reduseres antall utskrifter betydelig, og tall fra sammenliknbare virksomheter som allerede har innført løsningen viser at kostnadene reduseres med opptil 30 %. Dette utgjør ca. 2000 færre printere og 36 millioner færre utskrifter pr. år totalt i Helse Sør-Øst. Et redusert antall utskrifter sparer også miljøet!

-Løsningen fra Canon gir mer fleksibilitet i arbeidshverdagen. De ansatte kan plukke opp dokumenter fra hvilken som helst printer satt opp i Sikker print-løsningen på helseforetaket, forklarer prosjektleder for Sikker print, Najla Jabbar. Hun forteller i tillegg om et godt samarbeid med helseforetakene: – Helseforetakene tilrettela for prosjektgjennomføringen og endringer i egne arbeidsprosesser på en god måte og bistod med tilstrekkelig informasjon ut til brukerne. Dette samarbeidet var avgjørende for å lykkes.

Thomas Nilsen, Canon Business Center Manager hos Canon Norge, sier:

– Canon har lang erfaring i gjennomføringen av større prosjekter innen dokumenthåndtering, og helsesektoren er et viktig satsningsområde. Avtalen viser at Helse Sør-Øst og Sykehuspartner setter pasientsikkerhet i framsete. I tillegg blir det enklere for sykehusene å kontrollere kostnadene knyttet til utskrifter, og iverksette flere tiltak for å redusere kostnader og øke effektiviteten i dokumenthåndteringen.

Tags: , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *