Rune Løberg - Positiv og optimistisk leder

PUBLISERT: 8 september 2016
OPPDATERT: 21 mars

Fra Grafisk bransjeforenings landsmøte i Trondheim.

Den nye styrelederen
Den nye styrelederen, Rune Løberg fra BK Grafisk

Rune Løberg, ny styreleder i Grafisk bransjeforening er ingen nykommer i grafisk styre og stell. Han har hatt flere tillitsverv siden tidlig på 90- tallet. Landsmøtet i Trondheim var nummer 20 i rekken. – Årets landsmøte var veldig bra, både faglig og sosialt, sier en positiv og optimistisk Rune Løberg.

Ja, det var god stemning og optimistiske toner på landsmøtet. Peter Ollèn fra AGI viste i sine betraktninger fra Fespa og Drupa – og rustet med statistikk fra USA om utviklingen for grafisk industri – at nedgangen i bruk av papirbasert kommunikasjon har stagnert. Dessuten at den teknologiske utviklingen bidrar til at grafisk industri styrker sin konkurranseevne.

– Jeg likte særlig presentasjonen til Stian Moursund fra Nordbohus hvor han fortalte om sin satsning på gode og påkostede kataloger i kombinasjon med nettannonsering. Helt spesielt var det å se at de allerede har tatt i bruk VR – teknologien (virtual reality), sier Rune Løberg.

Årets hovedtema var markedsføring. Nils Petter Nordskar klarte, sammen med flere konkrete bedriftseksempler, å vise hvor viktig det er å ha en gjennomtenkt markedsføringsstrategi – med en dedikert, person ansvarlig for markedsføringen.

Den nye styrelederen satte også stor pris på bedriftsbesøket til en lokal grafisk bedrift. Det er alltid spennende å se hvordan andre produserer og arbeider i markedet.

Rune har i mange år vært nestleder i styret, men hva motiverte ham til å akseptere toppvervet?

– Jeg elsker denne bransjen og når BK er positive til at jeg tar dette vervet er det gøy å kunne bidra litt ekstra, sier han.

Medlemsorientert

Rune og styret har noen merkesaker de vil prioritere i tiden fremover. Fortsatt satsning på salg- og markedsføringskompetanse står fortsatt sentralt. – men, vi må sørge for at vi fremover ivaretar rekrutteringen av fagpersonell til bransjen, Vår viktigste oppgave er å jobbe for medlemmene, understreker han og oppfordrer medlemmene til å delta aktivt og komme med innspill til hva styret og administrasjonen bør arbeide med.

Veteraner på årsmøte
Veteraner på årsmøte

Rune Løberg er grafisk rådgiver i BK Grafisk i Sandefjord. Bedriften har samlet all sin virksomhet i moderne lokaler et steinkast fra Torp flyplass.

– BK Grafisk tjener gode penger og begynner å få en solid posisjon i markedet. Jeg er veldig glad for å jobbe i en bedrift som kontinuerlig utvikler seg og tenker fremover. Selv om det fortsatt er stor konkurranse fra utlandet, ser jeg at flere oppdrag nå er på vil tilbake til Norge. Mange grafiske bedrifter har endret retning og finner inntjening i nye markeder og nye forretningsområder, mener en optimistisk Rune Løberg.

Styret

Ketil H. O. Sivertsen, 07 Media ønsket ikke gjenvalg som leder av Grafisk bransjeforening. Generalforsamlingen valgte enstemmig Rune Løberg, BK Grafisk som ny leder av foreningen på landsmøtet i Trondheim. Tom B. Nordland, Ålgård Offset ble valgt til ny nestleder. Sturla Fossum fra Lundblad Media ble valgt som nytt styremedlem. I styret forøvrig sitter Geir Karlsen, Hamar Media, Ole Strand, Fagtrykk, Trondheim og Pål Lintho, Krona Grafisk.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag