Marabus nye glasstrykk

PUBLISERT: 27 april 2017
OPPDATERT: 27 april

Komplekse og opphøyde effekter – Marabu har utviklet en kostnadseffektiv screenmetode for å dekorere glass.

Det nye systemet fra Marabu går under navnet Ultra Glass UVGL.

Glassprodusentene har i lang tid benyttet støping for å lage visuelle effekter på flasker og andre glassartikler. For denne typen produksjon kreves det imidlertid veldig store produksjonsvolumer. Marabu Scandinavia har nå utviklet et alternativ. En screenmetode for glassdekorering, kalt Ultra Glass UVGL. En tvokomponents innovativ reliefflakk som skaper tredimensjonelle effekter, som kan anvendes for å lage opphøyde effekter på plane glassoverflater og flasker. Ifølge Marabu gjør den nye screenmetoden det mulig for trykkerier kostnadseffektivt å lage personlige og tiltalende produkter – også i små kvantiteter.

Blekket herdes med UV-lys for å gi den onskede tredimensjonale effekten. Forholdet mellom reliefflakkens to komponenter, høy eller lav viskositet, kan justeres for et ønsket sluttresultat. Den mer hoyviskøse komponenten (UVGL RH) benyttes for å i ulike kombinasjoner lage opphoyde trykk for linjer, bokstaver og logoer. En blanding med komponenten for lav viskositet (UVGL RL) gir et jevnt og raskt flyt, utmerket for større overflater, eksempelvis nøkkelbilder.

Marabus screenmetode egner seg for å trykke små kvantiteter.

Man kan anvende to ulike metoder for å nå sitt resultat med blekksystemet. Enten at det visuelle bildet førtrykkes og herdes. Deretter trykkes transparent reliefflakk over, med eksakt samme konturer, for å lage den opphøyde effekten. Spesielt egnet for logoer og mønstre med ulike farger. Den andre metoden anbefales for dekorative tryek med en farge. Før trykket blandes reliefflakken med UVGL-pigment, deretter trykkes og herdes fargen. Denne metoden krever ikke et andre trykk eller herding for å lage effekten.

Marabu Scandinavia har kontor i Malmø, Stockholm, Gøteborg, Vejle, Oslo og Helsinki. De er et heleid datterselskap av Marabu GmbH & Co som er en av verdens ledende produsent av trykkfarger for digital-, screen- og tampongtrykk.

Les videre

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Scanpack feirer 60 år med alt og mer til

Neste år er Scanpack-år, men det er ikke hvilket som helst Scanpack-år. Messen fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Fargerikt samarbeid mellom Lessebo Paper og Addbrand

Et nytt fargerikt Småland-samarbeid har sett dagens lys siden Lessebo papir signerte en grossistavtale med den grafiske forhandleren Addbrand. En bredere produktportefølje og sterkere distribusjonskanaler skal være resultatet av at selskapene nå sammen blar om til en ny side.
Addbrand-Lessebo-1024x683

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1