Agfa trykker igjen på tekstil

Nils-Arne Sletten på Agfas stand

3,2 meter brede tekstiler strømmer ut av Agfas nyhet på Fespa. Det er Avinci DX3200 med en timeproduksjon på 172 kvm i maksfart og omtrent det halve ved mer kvalitetskrevende produksjon.

– Vi bruker Konica Minoltas hoder og denne direktesublimeringsprinteren er helt nyutviklet, forteller Nils-Arne Sletten, som er sjef for Agfa storformat i Norden.

Den som husker godt kan erindre at Agfa i 2009 kjøpte kanadiske Gandi og fikk med dette tilgang til tekstilmaskiner. Man nådde likevel ikke de kvalitetskriteriene som man selv hadde satt opp, og dro seg derfor ut av den forretningen. Avinci er en helt ny maskin, som dessuten er utviklet i Mortsel i Belgia, der Agfa har sitt hovedkontor. Det er også der de produserer det blekket som maskinen benytter.

– Et kritisk punkt for de tidligere maskinene var gjennomblødning, som er viktig ved trykk på stoffer, forteller Nils-Arne Sletten. Nå klarer vi 85 prosent, og det er til og med godt nok for flagg.

Avinci DX3200, som nå slippes, blir antakelig den første i en serie maskiner med direktesublimering. Det kreves altså ikke noen overførsel, trykket gjøres rett på tøyet, som deretter kan flyttes over i en varmeenhet, som binder blekket til tøyet.

Avinci DX3200 er en uv-skriver som herder med led-lys. Fespa er for øvrig den første messen der alle Agfas maskiner er konvertert til led. Så nå er det led som gjelder over hele linjen.

– Jeg har en sterk tro på denne maskinen for Norden, sier Nils-Arne Sletten. Spesielt i Finland, der man har en god tradisjon for trykt tekstil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *