PDF tar inn løsning for emballasje i korte serier

PUBLISERT: 14 september 2017
OPPDATERT: 14 september
RDC-Flex er en stans for servicetrykkeriet. På ett minutt eller så bytter du verktøy og får ut skreddersydde produkter med stansede hjørner, vindu og rillinjer. Bo Larson fra PDF i Sverige selger.

Plockmatic Document Finishing (PDF) utvider sitt sortiment ved å tilby en prisgunstig stans, som er utviklet og lages i en spesiell Plockmatic versjon. Denne roterende stansen kan i en arbeidsgang legge både rillinjer og stanse. Det tar kun minutter å bytte verktøy og en registeravlesning gjør at arkene hele tiden havner rett i forhold til stansen.

– Maskinen stanser 4000 ark i maksimalt 380 x 520 mm, forteller Bo Larson fra PDF. Det gjør den perfekt for digitaltrykkeriet som også vil kunne tilby noen hundre eller noen tusen emballasjer til en lokal produsent. Faktum er at med denne maskinen så åpnes dører til helt nye markeder for våre kunder.

Stanseverktøyene kjøpes typisk fra Tyskland eller England, der de blir lagd ut fra en Illustrator-fil eller en fil fra et CAD-program.

Se Video

– Hvor lenge stanseverktøyet holder avhenger naturligvis av papiret. Men 200 000 ark regner produsenten med som en rimelig forventning. Papirtykkelsen kan variere mellom 150 og 400 gram og du har et pin-register og en magnetisk sylinder, så det går veldig raskt å bytte til en ny stanseplate. Høystabelilegger og et avleggerbord gjør også at maskinen kan arbeide ubemannet, forutsatt at man har noe som tar hånd om produktene når de kommer ut.

RDC-Flex er ett av de første produktene hos nye Plockmatic Industrial, der man i samarbeid med andre leverandører utvikler produkter som så selges i hele verden med Plockmatics varemerke.

Maks arkstørrelse er 380 x 520 mm. Dette arket er trykt i en HP Indigo og deretter på under et sekund forvandlet til en kortstokk. Har du en kapsel-limer kan du også gjøre esken helt ferdig etter først å ha stanset den i RDC-Flex.

Les videre

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324