PDF tar inn løsning for emballasje i korte serier

RDC-Flex er en stans for servicetrykkeriet. På ett minutt eller så bytter du verktøy og får ut skreddersydde produkter med stansede hjørner, vindu og rillinjer. Bo Larson fra PDF i Sverige selger.

Plockmatic Document Finishing (PDF) utvider sitt sortiment ved å tilby en prisgunstig stans, som er utviklet og lages i en spesiell Plockmatic versjon. Denne roterende stansen kan i en arbeidsgang legge både rillinjer og stanse. Det tar kun minutter å bytte verktøy og en registeravlesning gjør at arkene hele tiden havner rett i forhold til stansen.

– Maskinen stanser 4000 ark i maksimalt 380 x 520 mm, forteller Bo Larson fra PDF. Det gjør den perfekt for digitaltrykkeriet som også vil kunne tilby noen hundre eller noen tusen emballasjer til en lokal produsent. Faktum er at med denne maskinen så åpnes dører til helt nye markeder for våre kunder.

Stanseverktøyene kjøpes typisk fra Tyskland eller England, der de blir lagd ut fra en Illustrator-fil eller en fil fra et CAD-program.

Se Video

– Hvor lenge stanseverktøyet holder avhenger naturligvis av papiret. Men 200 000 ark regner produsenten med som en rimelig forventning. Papirtykkelsen kan variere mellom 150 og 400 gram og du har et pin-register og en magnetisk sylinder, så det går veldig raskt å bytte til en ny stanseplate. Høystabelilegger og et avleggerbord gjør også at maskinen kan arbeide ubemannet, forutsatt at man har noe som tar hånd om produktene når de kommer ut.

RDC-Flex er ett av de første produktene hos nye Plockmatic Industrial, der man i samarbeid med andre leverandører utvikler produkter som så selges i hele verden med Plockmatics varemerke.

Maks arkstørrelse er 380 x 520 mm. Dette arket er trykt i en HP Indigo og deretter på under et sekund forvandlet til en kortstokk. Har du en kapsel-limer kan du også gjøre esken helt ferdig etter først å ha stanset den i RDC-Flex.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *