Konvoluttering i eget hus

PUBLISERT: 4 januar 2018
OPPDATERT: 4 januar
Alt blir ikke større og dyrere. For det mindre trykkeriet kan det være greit å vite at det finnes en maskin som automatisk kutter opp småkort og visittkort samt perforerer og falser i mindre arkstørrelser. Maskinen DC-616 koster et par hundre tusen. – Det gjør at den kan regnes med også av enkeltmannsforetaket som kjører mye småkort og visittkort og som ikke vil bruke så mye tid på å skjære og false, sier Marcus Ramberg hos Neopost.

I mange år har vi på Sign&Print fokusert på ulike typer av stanser og perforering for å øke den kundeopplevde verdien av en trykksak. Her har også trykkeriene gjort mange og brede investeringer. Derimot har det vært mer restriktivt når det gjelder konvoluttering. Det har vært ansett som komplisert og noe som spesialister skal drive med. Men det er et standpunkt som nå står for fall.

C4 er mer vrient enn C5
Også for de som har bestemt seg for selv å tilby konvoluttering, går det ofte en grense for hvor stor maskin man har vært villig til å investere i. Typisk går den grensen mellom C5 og C4. Skal man kunne konvoluttere i C4 kreves det en betydelig større og mer avansert maskin. Samtidig blir den mer krevende når det gjelder innstillinger.

Dette er i ferd med å endre seg. Fortsatt kreves det en betydelig større  – og dermed dyrere – maskin for å konvoluttere i C4. Men programvaren og de automatiske instillingene har blitt så mye bedre. I dag stilles maskinene om med motordrift og det har blitt nærmest umulig å gjøre en feil i innstillingene.

Vi besøkte Neopost Sverige, som er spesialist på konvoluttering og frankering og der de har de ulike maskinene oppstilt i sin utstilling, slik at det blir lettere å danne seg et overblikk. Guider gjennom utstillingen var Björn Olsson, som er ansvarlig for det grafiske salget og Marcus Ramberg, som arbeider med Post & Presales.

Björn Olsson starter med å vise Neopost DS-600. – Hvis du trenger å kunne konvoluttere C4, for eksempel for å sende A4-blader eller brosjyrer med følgebrev, så kreves det en Neopost DS-600. Den finnes også i en noe saktere versjon – men med ellers de samme funksjonene – som heter DS-200. Du sparer omlag 25 prosent på å gå for den langsommere varianten.
– Viktigt her er programvaren AIMS – Automated Insert and Management System. Det er den som gjør at C4 kan håndteres.
Begge disse maskinerna, som for øvrig ser identiske ut, kan utstyres med sju stasjoner og fire forskjellige arkmatere i enden.

Kan du nøye deg med C5 så har du DS-90i, som gjør de samme tingene som C4-maskinen, men med det mindre formatet og til omlag halve prisen mot DS-200.
DS-90i er like rask som en DS-200. Du kan også få den med forskjellige antall ileggere og bilagstasjoner. Men det er en ulempe: De avanserte programvarene som ligger i AIMS kommer her som et tillegg. På den andre siden er det da ikke like komplisert å stille inn maskinen.

Dersom du ikke leter etter en maskin som kan håndtere dine kunders store volumer, men bare er på jakt etter en multifunksjonsmaskin som skal konvoluttere litt og false litt, så finnes for eksempel DS-63. Ulike varianter finnes også om du ser etter en frankeringsløsning.

 

Les videre

Vellykket norsk-svensk union

Ålgård Offset-eide Printagon Graphics ble startet i 2013 av noen tidligere ansatte i Aller Tryck og JMS som så en fremtid for det mangeårige uketrykkeriet og et behov for rotasjonstrykk i Sverige. Siden har det vært både oppturer og nedturer.
Printagon 3

Ålgård Offset: «Vi heier på papiret»

Det startet i 1980, "langt ute på landet", med en Heidelberg Vinge og en arkmaskin med en farge. Ålgård Offset har siden vokst fra 1 million kroner i omsetning i året til 1 million om dagen gjennom kontinuerlig utvikling. Bare det siste året har selskapet skiftet ledelse, gjort oppkjøp og investert i en ny stiftlinje.
Ålgård Offset

Tonerpresse øker tempoet for Mediehuset Andvord

I løpet av første halvdel av 2024 har Ricoh Norge solgt syv maskiner av den nye flaggskipsmodellen i tonersegmentet, Ricoh Pro C9500. En av disse står nå hos Mediehuset Andvord.
– Funksjonalitet og pris var avgjørende i beslutningen, sier Lars Andresen, forretningsutvikler hos Andvord.
Andvord toner 1

Merkur Grafisk gjør stor investering i offset

Merkur Grafisk, som flytter til nye lokaler på Langhus neste år, investerer i en Heidelberg Speedmaster XL 106-8P som tilbyr det nyeste av teknologi innen offsetproduksjon.
Kjetil-og-Luth-850x567-1

Siste nytt

Vellykket norsk-svensk union

Ålgård Offset-eide Printagon Graphics ble startet i 2013 av noen tidligere ansatte i Aller Tryck og JMS som så en fremtid for det mangeårige uketrykkeriet og et behov for rotasjonstrykk i Sverige. Siden har det vært både oppturer og nedturer.
Printagon 3

Scanpack 2024 overtraff forventningene, sier fornøyde utstillere

Scanpack feirer 60 år og er sterkere enn noen gang. Nord-Europas ledende emballasjemesse trakk flere besøkende og utstillere i år enn i fjor – og reaksjonene var overveldende positive, ifølge Svenska Mässan.
60-arx

ORAFOL vil produsere klimabeskyttelsesfilm

Orafol har kjøpt en eierandel i den belgiske spesialfilmprodusenten Group Michiels Advanced Materials (Group M.A.M.) med mål om å kjøpe 100 % av selskapet i løpet av de kommende årene.
orafol_01

Trygve Walle er ansatt som forretningsutvikler innenfor storformat hos Canon Norge

Trygve Walle skal jobbe som forretningsutvikler for Canon Norge innenfor storformat og være spesialist på applikasjoner.
Pressemelding_Trygve Walle til Canon