Sjefer mangler digital strategi

PUBLISERT: 11 januar 2018
OPPDATERT: 21 mars
En undersøkelse bestilt av Canon viser at drøyt halvparten av de som ble spurt, alle administrerende direktører i svenske firmaer, ikke har en strategi for digitalisering.

En undersøkelse viser at drøyt halvparten av  administrerende direktører i svenske firmaer ikke har en strategi for digitalisering.. Nærmere en fjerdedel av disse oppgir at årsaken er mangel på tid. 

Svenske administrerende direktører mangler kunnskap og prioriterer ikke digitalisering. Det viser en undersøkelse gjort av opinions- og markedsundersøkelseforetaket YouGov på bestilling av Canon.

Hos små firmaer med opp til hundre ansatte mangler 64 prosent en strategi for digitalisering. Store foretak med over 500 ansatte har tilsvarende tall 27 prosent. Hvert tredje foretak kan i dag heller ikke oppgi at de har digitalisert tilstrekkelig.

Hvordan kommer det seg da at man ikke har kommet lenger i digitaliseringen? Knapt hver fjerde direktør svarer at årsaken er tidsmangel. 14 prosent sier at de ikke vet hva digitalisering innebærer. Ti prosent sier at de mangler kunnskaper om temaet, og like mange har ikke råd til å digitalisere..

Ifølge 28 prosent er det intern kunnskap som trengs for å få i gang digitaliseringsarbeidet. 26 prosent oppgir at det trengs utdanning og 24 prosent vil ha eksperthjelp. Jo større foretak desto større er behovet for eksperthjelp. 35 prosent av foretak med over 500 ansatte oppgir dette.

Til grunn for undersøkelsen har sammenlagt 205 intervjuer via internet blitt gjennomført med sjefer i svenske foretak. Hvordan står det til her hjemme på berget?

 

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi