Nyala fortsatt markedsledende

PUBLISERT: 9 april 2018
OPPDATERT: 9 april

Nyala storformatprinter fra swissQprint er for tredje gang på rad Europas mestselgende printer i sin klasse, nå erstattet av den nye LED-modellen, som forgjengeren nå er skiftet ut med.

Ifølge markedsundersøkelsesinstituttet Infosource var swissQprint Nyala siste år Europas mest solgte printermodell i sin klasse: UV-flatbed/hybridprintere > 152,4 cm bred i priskategorien EUR 130.000 – 500.000 sammenholdt med alle merker som ble undersøkt i 2017. Det betyr at Nyala beholder sin 1. plass for tredje gang i strekk.

Profitabel LED-løsning
Med UV-inkjet printerne, som produseres i Sveits, er det en overbevisende sammenheng mellom pris og ytelse, især på den nyeste serien med LED-teknologi. Nyala LED ble lansert på Fespa 2017 og har siden erstattet Nyala 2 (med konvensjonell UV-tørking). Den LED-teknologien som anvendes i dag, reduserer strømforbruket markant og på grunn av den lave varmepåvirkningen er det mulig å utvide de mange printmulighetene med en lange rekke varmefølsomme materialer og applikasjoner også. LED-systemene gir også et lite miljømessig fotavtrykk på grunn av ikke-forurensende komponenter, lavt strømforbruk og beskjedne vedlikeholdskrav.

Modulær etter behov
Det nåværende swissQprint sortimentet består av tre modeller med varierende dimensjoner og produktivitet: Nyala LED (3,2 x 2 m flatbed, 206 m2/t), Impala LED (2,5 × 2 m flatbed, 180 m2/t) og Oryx LED 2,5 × 2 m flatbed, 65 m2/t). Alle har moduloppbygd design og har fri ink konfigurasjon, så brukerne kan få en printer konfigurert til akkurat deres behov, samtidig med at muligheten for senere oppgradering finnes. En slik mulighet for faset investering kan gjøre det lettere å komme i gang med digital print, og på den måten kan maskinen vokse med virksomheten, kanskje noen av de medvirkende årsakene til at printeren stadig vekk troner på salgstoppen.

Forhandler i Norden: www.nizeequipment.com

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324