Læring gjennom konkurranse hos Heidelberg

Heidelberg er nå et «High Performance Center of Germany for Print Media Technology» ifølge en pressemelding selskapet har sendt ut. Anerkjennelsen kommer fra Tysklands forening for ungdomsutvikling. Heidelberg benyttes nå for «Læring gjennom konkurranse» som et didaktisk konsept, og er det eneste kompetansesenteret for trykketeknologi i hele Tyskland.

Den formelle overrekkelsen av beviset på “High Performance Center of Germany for Print Media Technology” (fra venstre til høyre): Thomas Hagenhofer, fra den sentrale ekspertkomitéen for trening i print og media; Hubert Romer fra WorldSkills Germany; Roland Krapp, lederen av Print Media Center og Bernhard Nahm, leder for treningsopplegget for medieyrker, begge Heidelberg.

Kommende yrkesutøvere innen trykkerinæringen på omvisning.

Som en del av den globale alliansen WorldSkills International er en av de sentrale oppgavene til WorldSkills Tyskland å holde nasjonale profesjonelle konkurranser og å gi best mulig opplæring til vinnerne for «World Championships of Professions». Til formålet finnes det 20 statlige og føderale prestasjonssentre for de ulike fagområdene i hele Tyskland, utnevnt av organisasjonen.

Det nye senteret til Heidelberg i Wiesloch-Walldorf er det eneste i Tyskland for trykte medier. Med sitt omfattende utvalg av maskiner tilbyr Print Media Center de beste opplæringsmulighetene for ambisiøse unge trykkere frem til de blir 22, som er øvre aldersgrense for deltakere. Det nasjonale mesterskapet for yrkesutøvere av trykte medier, med åtte konkurrenter, finner tradisjonelt sted i Heidelberg, den neste er i oktober. I år vil for første gang det tyske mesterskapet for digitale og trykte medier og designere også finne sted i Wiesloch-Walldorf.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: