Læring gjennom konkurranse hos Heidelberg

PUBLISERT: 26 april 2018
OPPDATERT: 21 mars

Heidelberg er nå et «High Performance Center of Germany for Print Media Technology» ifølge en pressemelding selskapet har sendt ut. Anerkjennelsen kommer fra Tysklands forening for ungdomsutvikling. Heidelberg benyttes nå for «Læring gjennom konkurranse» som et didaktisk konsept, og er det eneste kompetansesenteret for trykketeknologi i hele Tyskland.

Den formelle overrekkelsen av beviset på “High Performance Center of Germany for Print Media Technology” (fra venstre til høyre): Thomas Hagenhofer, fra den sentrale ekspertkomitéen for trening i print og media; Hubert Romer fra WorldSkills Germany; Roland Krapp, lederen av Print Media Center og Bernhard Nahm, leder for treningsopplegget for medieyrker, begge Heidelberg.
Kommende yrkesutøvere innen trykkerinæringen på omvisning.

Som en del av den globale alliansen WorldSkills International er en av de sentrale oppgavene til WorldSkills Tyskland å holde nasjonale profesjonelle konkurranser og å gi best mulig opplæring til vinnerne for «World Championships of Professions». Til formålet finnes det 20 statlige og føderale prestasjonssentre for de ulike fagområdene i hele Tyskland, utnevnt av organisasjonen.

Det nye senteret til Heidelberg i Wiesloch-Walldorf er det eneste i Tyskland for trykte medier. Med sitt omfattende utvalg av maskiner tilbyr Print Media Center de beste opplæringsmulighetene for ambisiøse unge trykkere frem til de blir 22, som er øvre aldersgrense for deltakere. Det nasjonale mesterskapet for yrkesutøvere av trykte medier, med åtte konkurrenter, finner tradisjonelt sted i Heidelberg, den neste er i oktober. I år vil for første gang det tyske mesterskapet for digitale og trykte medier og designere også finne sted i Wiesloch-Walldorf.

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi