Læring gjennom konkurranse hos Heidelberg

PUBLISERT: 26 april 2018
OPPDATERT: 21 mars

Heidelberg er nå et «High Performance Center of Germany for Print Media Technology» ifølge en pressemelding selskapet har sendt ut. Anerkjennelsen kommer fra Tysklands forening for ungdomsutvikling. Heidelberg benyttes nå for «Læring gjennom konkurranse» som et didaktisk konsept, og er det eneste kompetansesenteret for trykketeknologi i hele Tyskland.

Den formelle overrekkelsen av beviset på “High Performance Center of Germany for Print Media Technology” (fra venstre til høyre): Thomas Hagenhofer, fra den sentrale ekspertkomitéen for trening i print og media; Hubert Romer fra WorldSkills Germany; Roland Krapp, lederen av Print Media Center og Bernhard Nahm, leder for treningsopplegget for medieyrker, begge Heidelberg.
Kommende yrkesutøvere innen trykkerinæringen på omvisning.

Som en del av den globale alliansen WorldSkills International er en av de sentrale oppgavene til WorldSkills Tyskland å holde nasjonale profesjonelle konkurranser og å gi best mulig opplæring til vinnerne for «World Championships of Professions». Til formålet finnes det 20 statlige og føderale prestasjonssentre for de ulike fagområdene i hele Tyskland, utnevnt av organisasjonen.

Det nye senteret til Heidelberg i Wiesloch-Walldorf er det eneste i Tyskland for trykte medier. Med sitt omfattende utvalg av maskiner tilbyr Print Media Center de beste opplæringsmulighetene for ambisiøse unge trykkere frem til de blir 22, som er øvre aldersgrense for deltakere. Det nasjonale mesterskapet for yrkesutøvere av trykte medier, med åtte konkurrenter, finner tradisjonelt sted i Heidelberg, den neste er i oktober. I år vil for første gang det tyske mesterskapet for digitale og trykte medier og designere også finne sted i Wiesloch-Walldorf.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324