Kartongkåring

PUBLISERT: 11 oktober 2018
OPPDATERT: 11 oktober
The Origin Box er lagd av tre typer papirmaterialer hvorav to, Invercote og Incada, tilvirkes av Iggesund Paperboard.

Kartongkunder har svart på en undersøkelse om kartongkvalitet. Det er fabrikanter som benytter seg av kartong som de bearbeider til ferdig emballasje som har blitt forespurt i denne rundspørringen.

Kenneth Nysten, Iggesund Paperboard.

Mer enn 200 firmaer har sagt sitt om hvilke kartonger i Europa som de anser som de beste. Varemerkeundersøkelsen er foretatt av analysefirmaet Opticom International Research. I studien rangeres Iggesunds varemerkee Invercote og Incada aller høyest. Undersøkelsen omfatter kunder i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Spania, Sveits, Belgia og Holland, og befinner seg i bransjene legemidler og helseprodukter, kosmetikk og skjønnhetspleie, sjokolade og konfekt, tørre næringsmidler, frossen og kjølt mat samt vin og spritemballasjer. Undersøkelsen viser også at høy kvalitet og holdbarhetsegenskaper blir stadig viktigere utvalgskriterier over tid. Kundene har dessuten høye forventninger til egenskaper som trykkbarhet, kjørbarhet i konverteringsprosessen og falsingsegenskaper.

Undersøkelsen presenteres annethvert år og har blitt gjennomført siden 2004.

– Hver gang vi plasserer oss i toppen av denne undersøkelsen får vi et bevis på at våre to kartongkvaliteter ligger rett i forhold til markedets krav. Naturligvis er det ekstra gledelig at det er nettopp emballasjeprodusentene, de som lever på å forvandle den hvite og lette kartongen til funksjonelle og elegante emballasjer, sier Kenneth Nysten, fornøyd salgs- og markedsdirektør hos Iggesund.

Nedenfor listes Europas mest verdifulle kartongvaremerker opp i henhold til undersøkelsen:

1. Invercote (Iggesund)
2. Incada (Iggesund)
3. Tambrite (Stora Enso)
4. Ensocoat (Stora Enso)
5. Performa (Stora Enso)
6. BillerudKorsnäs (BillerudKorsnäs)
7. CKB (Stora Enso)
8. MetsäBoard Pro (Metsä Board)
9. Alaska Plus (International Paper)
10. MetsäBoard Classic (Metsä Board)
11. MetsäBoard Prime (Metsä Board)

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324