Gjennombrudd for PDF til emballasjeproduksjon

PUBLISERT: 8 november 2018
OPPDATERT: 8 november
Emballasjen er velvillig stilt til rådighet av Scandisales og KURZ.

Gent Workgroup (GW), den internasjonale organisasjonen for utvikling og formidling av beste praksis innenfor grafisk produksjon, gleder seg over at det arbeidet de startet om «Prosesstrinn til emballasje- og etikettproduksjon», nå er vedtatt som en internasjonal standard. Den nye ISO-standarden er et viktig skritt mot å standardisere og automatisere produksjonsprosessen for emballasje basert på PDF-filformatet.

PDF manglet aksept i emballasjemiljøet
PDF-filer i et emballasje-workflow inneholder normalt det designet som skal trykkes, samt elementer som ikke skal trykkes. Det gjelder f.eks. skjære-, rille- og falseinformasjon, som skal gi emballasjen sin endelige form. GW identifiserte for mange år siden mangelen på standardisering i disse prosesstrinnene, og som var en hindring for aksept av PDF som standardformat i dette miljøet.

Beste praksis til internasjonal standard
Emballasjeutvalget i GW stilte forslag om å anvende metadata knyttet til valgfrie innholdsgrupper (vanligvis kjent som lag) i PDF-dokumentene. De skulle formidle standardiserte opplysninger om elementer som er nødvendige i de forskjellige prosesstrinnene i produksjonsprosessen. Dette forslaget ble deretter drøftet i International Standards Organisation (ISO) og har blitt vedtatt som internasjonal standard ISO 19593-1.

– Med vedtaket av ISO 19593-1 har man tatt et viktig skritt i retning av å øke produktiviteten i emballasjeproduksjonen, og vi er glade for at vi har kunnet bistå i utviklingen av denne viktige standarden, sier Lieven Plettinck, direktør Software Engineering hos Esko og medformann for Emballasjeutvalget i GW. – Nå har vi et formelt, standardisert verktøy til å formidle digitale data i PDF-filer, i hele pakken forut for produksjonen. Det vil dramatisk redusere behovet for manuell håndtering og minimere muligheten for menneskelige feil i et komplekst og sterkt konkurransedyktig globalt emballeringsmiljø.

GW og ISO er naturlige allierte
GW ble grunnlagt i 2002 for å arbeide for best mulig praksis innenfor grafisk produksjon. Medlemmene kommer fra programvare- og hardwareleverandører, grafiske organisasjoner, utdanningsfasiliteter og trykkerier, utgivere og emballasjevirksomheter. På grunn av sin praktiske tilgang og eksperter på fagområdet er det i stand til hurtig å utvikle spesifikasjoner og forslag omkring standardisering i grafiske arbeidsprosesser. Disse beste fremgangsmåter er ofte bygget på ISO-standarder (f.eks. PDF/X), men de inspirerer også ofte ISO-utvalg i deres standardiseringsarbeid.

Les videre

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Scanpack feirer 60 år med alt og mer til

Neste år er Scanpack-år, men det er ikke hvilket som helst Scanpack-år. Messen fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Fargerikt samarbeid mellom Lessebo Paper og Addbrand

Et nytt fargerikt Småland-samarbeid har sett dagens lys siden Lessebo papir signerte en grossistavtale med den grafiske forhandleren Addbrand. En bredere produktportefølje og sterkere distribusjonskanaler skal være resultatet av at selskapene nå sammen blar om til en ny side.
Addbrand-Lessebo-1024x683

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik