Gullrangering til Epson for bærekraft

PUBLISERT: 15 november 2018
OPPDATERT: 15 november
Epson Paper Lab

Epson er tildelt EcoVadis’ gullrangering for bærekraft for andre år på rad, noe som plasserer Epson blant de topp tre prosent beste selskapene. Epson får også «outstanding» i kategoriene miljø og bærekraftige anskaffelser, i tillegg til «excellent achievements» innen arbeidskraft, menneskerettigheter og etikk.

Anerkjente EcoVadis benytter en unik CSR-metodikk som evaluerer over 50 000 organisasjoner i 190 bransjer i 150 land.

– Det er et stadig økende krav om at virksomheter må levere de høyeste CSR- og bærekraftstandarder, og jeg er veldig stolt over at jobben vi har gjort blir anerkjent gjennom EcoVadis’ gullrangering, sier Henning Ohlsson, CSR-direktør i Epson Europe.

– I Epson har vi lenge ment at virksomheter har et kollektivt ansvar for å bygge en bærekraftig fremtid og dette inkluderer alle ledd i verdikjeden – fra fabrikk til kontorgulvet. Vi etterstreber dette i både egne CSR-initiativ og i teknologien vi utvikler for at kundene våre møter egne bærekraftmål, legger han til.

Eksempelvis bidrar Epsons blekkskriverteknologi til at kunder oppnår miljømål. Virksomheter som skifter fra laserskrivere til blekkskrivere kan oppnå 99 prosent mindre avfall, null utslipp av ozongasser, 92 prosent mindre CO2-utslipp og 96 prosent redusert energiforbruk sammenlignet med laserskrivere. I større kontekst innebærer dette at dersom alle virksomheter i Europa byttet fra laser- til blekkskrivere, så ville energibesparelsen tilsvare 507 000 husholdningers energiforbruk i et helt år.

I tillegg til blekkteknologi utvikler Epson miljøvennlige produkter på tvers av hele produktporteføljen, eksempelvis projektorer, robotikk og smartbriller. Epsons produkter er basert på det selskapet kaller Sho Sho Sei, eller effektive, kompakte og presise teknologier.

Dette fokuset skaper innovasjon, der PaperLab er blant de siste. PaperLab A-8000, som ifølge Epsons undersøkelser er verdens første papirproduksjonssystem med tørr prosess. PaperLab kan produsere nytt papir fra avfallspapir som har blitt destruert på en sikker måte og denne innovasjonen bidrar til en sirkulær økonomi.

Klikk her for å lese mer om Epson Europes bærekraftinitiativ.

Les videre

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.
red-label-zero-hero-image-16x9-close-up_5c5ecbe41ab14bd3bc9f71f870ee956a

Flint Group fjerner mineralolje fra blekket for å støtte bærekraftig offsettrykk

Flint Group leverer rekvisita til grafisk bransje, deriblant blekk. Som et steg på veien mot en mer bærekraftig industri  har de kunngjort at alle deres prosessblekkserier for arkmatede offsetpresser nå er fri for mineralolje.
Sheetfed-PR-v5

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz