Skolereform gir optimisme

Per Johnsen i Bokbinderiet Johnsen viser seniorene i Grafisk bransjeforening produksjonen

– Våre nyinvesteringer, og tilsvarende i mange trykkerier, har gitt oss styrket konkurransekraft.  Sammen med den kommende skolereformen tror vi det er grunnlag for optimisme, sier Per Johnsen i Bokbinderiet Johnsen i Skien.

Den samme varslede skolereformen førte til mindre opptrykk av skolebøker i første halvår av 2018. Det gir selskapet en noe lavere omsetning enn i 2017.

– Det er også mye som tyder på at den digitale bokproduksjonen kommer til å øke betydelig i de kommende år. Årsaken er at dette gir reduserte lagerkostnader og frigjort kapital- ikke minst for forlagene, mener Johnsen.

Høsten har vært langt mer travel enn våren for bokbinderiet. Ledelsen mener at de har klart å ta hjem fra utlandet en del lokale bøker. Produksjonen domineres i dag av hardcover, forlagsarbeider, jubileumsbøker, utstillingskataloger og eiendomsprospekter.

– Vi ser at innen digital hardcoverproduksjon er selvpublisering økende. Blant annet har vi produsert “Snøsøstrene” og boken om Gjert Ingebretsen «Kunsten og oppdra en verdensmester». Den håper vi blir en av årets bestselgere, sier Per Johnsen.

Bokbinderiet Johnsen ser at investeringene i moderne, digitalt produksjonsutstyr de siste tre årene gir frukter. De opplever en fin teknisk balanse i bedriften. -Vi fornyer oss bevisst hele tiden. Uten det beste utstyret har vi ingen sjanse i et høykostland som Norge, mener han.

Nå er det bokbinderiets kontor- og produksjonsbygg som står for tur til oppgradering. Bygningen er oppført i tidsrommet 1970-84. Nå blir det renovert ut- og innvendig. Det kommer ny belysning og nytt klimaanlegg i tillegg. Alt skal stå ferdig våren 2019.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: