Skolereform gir optimisme

Per Johnsen i Bokbinderiet Johnsen viser seniorene i Grafisk bransjeforening produksjonen

– Våre nyinvesteringer, og tilsvarende i mange trykkerier, har gitt oss styrket konkurransekraft.  Sammen med den kommende skolereformen tror vi det er grunnlag for optimisme, sier Per Johnsen i Bokbinderiet Johnsen i Skien.

Den samme varslede skolereformen førte til mindre opptrykk av skolebøker i første halvår av 2018. Det gir selskapet en noe lavere omsetning enn i 2017.

– Det er også mye som tyder på at den digitale bokproduksjonen kommer til å øke betydelig i de kommende år. Årsaken er at dette gir reduserte lagerkostnader og frigjort kapital- ikke minst for forlagene, mener Johnsen.

Høsten har vært langt mer travel enn våren for bokbinderiet. Ledelsen mener at de har klart å ta hjem fra utlandet en del lokale bøker. Produksjonen domineres i dag av hardcover, forlagsarbeider, jubileumsbøker, utstillingskataloger og eiendomsprospekter.

– Vi ser at innen digital hardcoverproduksjon er selvpublisering økende. Blant annet har vi produsert “Snøsøstrene” og boken om Gjert Ingebretsen «Kunsten og oppdra en verdensmester». Den håper vi blir en av årets bestselgere, sier Per Johnsen.

Bokbinderiet Johnsen ser at investeringene i moderne, digitalt produksjonsutstyr de siste tre årene gir frukter. De opplever en fin teknisk balanse i bedriften. -Vi fornyer oss bevisst hele tiden. Uten det beste utstyret har vi ingen sjanse i et høykostland som Norge, mener han.

Nå er det bokbinderiets kontor- og produksjonsbygg som står for tur til oppgradering. Bygningen er oppført i tidsrommet 1970-84. Nå blir det renovert ut- og innvendig. Det kommer ny belysning og nytt klimaanlegg i tillegg. Alt skal stå ferdig våren 2019.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *