Ny hjemmeseier for Ålgård Offset

Pondus og Lunch skal trykkes hos Ågård Offset etter mange år i utlandet

De to meget populære tegneseriemagasinene Pondus og Lunch flytter trykkingen fra Øst-Europa til Ålgård Offset utenfor Stavanger.

– Bedriften overtar trykkingen fra nyttår, sier en glad styreleder Tom B. Nordland til Sign&Print. Bladene skal trykkes på papir med høyere gramvekt både på omslag og innmat

Ålgård Offset er landets største produsent av trykksaker. I dag trykker bedriften rundt 100 forskjellige magasiner, blant annet Sveriges største med 2,1 millioner i opplag.

Dagens Næringsliv på nett skriver at de to mestselgende serieskaperne, Frode Øverli og Børge Lund tar etter 11 år Pondus og Lunch fra Egmont Kids til et nytt forlag, Strand Forlag.

Rogalands Avis skrev i forbindelse med at Ålgård Offset var nominert til prisen Årets Bedrift i Rogaland at bedriften vil nå en omsetning på totalt 330 millioner i Norge og Sverige, forteller Norland.

Ålgård Offset har mange av de største aktørene i Norge som kunder. Blant disse finner du NorgesGruppen, Europris, Ekornes, Cappelen Damm, Felleskjøpet, LO Media, Staples, Kitch’n og Elle. For å kunne ta unna oppdragsmengden, har de kapasitet til å trykke 6,4 millioner A4-ark i timen. De har kontinuerlig døgndrift seks dager i uken og det går med ikke mindre enn 30.000 tonn papir i året.

I fjor ble det investert 110 nye millioner i maskiner og bygg på Ålgård og kapasiteten ble økt med 50 prosent. I år bruker selskapet 35 millioner i Sverige og dobler kapasiteten der. Visjonen er å bli førstevalget på papirbåren kommunikasjon. I 2020, om to år, er målet 500 millioner kroner i omsetning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.