“Den største myten om papir noensinne”

Janne Høgshøj presenterer en trykksaksutstilling på Sign&Print Skandinavia.

Mange tror at det digitale kommer til å ta stadig større plass og at papiret sakte men sikkert vil dø ut. Janne Høgshøj, som underviser om trykksaker, ser derimot en voksende interesse for trykksaker blant unge.

På Sign&Print Skandinavia kan besøkende se Danish Connections trykksaksutstilling utbre seg. Bak foretaket står Janne Høgshøj som er utdannet grafisk designer, og som blant annet har bakgrunn som papirkonsulent hos Papyrus.

– Mange tror at papiret kommer til å dø ut og at det er noe som ødelegger miljøet vårt. Men det er faktisk tvert om. Papiret tilvirkes jo ikke av regnskog, hvilket påvirker miljøet negativt når den hugges ned. Det er nok den største myten noensinne om papir, forteller Janne og presiserer:

– Papiret er tilvirket av nordisk skog og for hvert gammelt tre vi hugger ned, plantes det to nye. Og det er de nye trærne som tar opp mest karbondioksid.

Papir er en positiv miljøfaktor i Norden, forteller Janne Høgshøj.

En voksende interesse for miljøet preger likevel også de trendene man kan peke på i trykksakjungelen. – Papir som er grovere og lagd av f.eks. gress er populært. Mine elever vil helst ha en rå, industriell følelse på sin trykksak. Det har også blitt mer populært å tilvirke pappkasser og likende med små skuffer som man kan gjenbruke og lagge ting i når den gjort sin misjon, forteller Janne.

Med voksende muligheter i den digitale verden blir det ofte det trykte valget som det settes spørsmålstegn ved.

– Det dreier seg om visuell kommunikasjon, uansett om det er trykte eller digitale medier. Når jeg underviser for reklamebyråer så sier jeg alltid at man skal velge med omsorg og tenke på hva kunden vil ha. Men det krever at du har kunnskap om de ulike fremgangsmåtene, sier Janne og fortsetter:

– Jeg synes det er problematisk at stadig flere som underviser fokuserer for mye på det digitale og ikke det trykte mediet. Som sagt så elsker den yngre målgruppen papir akkurat nå. De skaper storytelling med hjelp av papir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: