Andre generasjon fra Roland DG

Roland DG har foredlet teknikken i TrueViS VG2-serien.

Roland DG lanserer nytt. Stammen i sortimentet, storformatprinterne TrueVIS, kommer i en ny generasjon og produsenten har foretatt et 40-talls forbedringer i maskinene.

Roland DGs Kohei Tanabe, sjef for forretningsområdet digital printing business division sier at foretakets målsetning med den nya generasjonens storformatprintere og skjæreplottere, TrueViS VG2-serien, var å forbedre de allerede utrolig høye kravene i den eksisterende serien. De nye versjonene som fås i utskriftsbreddene 64 og 54 tommer kommer med et 40-talls forbedringer hva utskriftskvalitet og presisjon angår, samt også i produktivitet og skjæreytelse. Vinyler kan nå printes, lamineres etter seks timers hvile og lufting, og derettern appliseres, dette ifølge produsenten, som henviser til tester som er gjort med Avery Dennisons MPI-vinylserie.

Maskinserien har fått en ny generasjon av øko solvent-blekk, TR2-blekk. De sju fargene CMYK, lys cyan, lys svart, lys magenta pluss hvit er igjen fra før av. Men nå legger man til orange for et utvidet fargeomfang, denne kan anvendes som spotfarge eller proaessfarge. Printerne kommer også med en forhåndsinstilt fargestyring, True Rich Colour:

– For første gang kan livfulle farger kombineres med nøytrale gråtoner, myke nyanser og naturlige hudtoner for å lage imponerende grafikk, sier Kohei Tanabe.

Skjæreprosessen har også fått et løft gjennom bedre sidelåsing og stabilitet i opptagelsen av mediet. Nye valser løftes automatisk før skjæreprosessen starter, slik at mediet skjæres uten at valsene flytter seg over det trykte området. En annen forbedring er utvidete muligheter med pass- og skjæremerker på laminerte utskrifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.