Andre generasjon fra Roland DG

PUBLISERT: 7 mars 2019
OPPDATERT: 7 mars
Roland DG har foredlet teknikken i TrueViS VG2-serien.

Roland DG lanserer nytt. Stammen i sortimentet, storformatprinterne TrueVIS, kommer i en ny generasjon og produsenten har foretatt et 40-talls forbedringer i maskinene.

Roland DGs Kohei Tanabe, sjef for forretningsområdet digital printing business division sier at foretakets målsetning med den nya generasjonens storformatprintere og skjæreplottere, TrueViS VG2-serien, var å forbedre de allerede utrolig høye kravene i den eksisterende serien. De nye versjonene som fås i utskriftsbreddene 64 og 54 tommer kommer med et 40-talls forbedringer hva utskriftskvalitet og presisjon angår, samt også i produktivitet og skjæreytelse. Vinyler kan nå printes, lamineres etter seks timers hvile og lufting, og derettern appliseres, dette ifølge produsenten, som henviser til tester som er gjort med Avery Dennisons MPI-vinylserie.

Maskinserien har fått en ny generasjon av øko solvent-blekk, TR2-blekk. De sju fargene CMYK, lys cyan, lys svart, lys magenta pluss hvit er igjen fra før av. Men nå legger man til orange for et utvidet fargeomfang, denne kan anvendes som spotfarge eller proaessfarge. Printerne kommer også med en forhåndsinstilt fargestyring, True Rich Colour:

– For første gang kan livfulle farger kombineres med nøytrale gråtoner, myke nyanser og naturlige hudtoner for å lage imponerende grafikk, sier Kohei Tanabe.

Skjæreprosessen har også fått et løft gjennom bedre sidelåsing og stabilitet i opptagelsen av mediet. Nye valser løftes automatisk før skjæreprosessen starter, slik at mediet skjæres uten at valsene flytter seg over det trykte området. En annen forbedring er utvidete muligheter med pass- og skjæremerker på laminerte utskrifter.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1