Andre generasjon fra Roland DG

PUBLISERT: 7 mars 2019
OPPDATERT: 7 mars
Roland DG har foredlet teknikken i TrueViS VG2-serien.

Roland DG lanserer nytt. Stammen i sortimentet, storformatprinterne TrueVIS, kommer i en ny generasjon og produsenten har foretatt et 40-talls forbedringer i maskinene.

Roland DGs Kohei Tanabe, sjef for forretningsområdet digital printing business division sier at foretakets målsetning med den nya generasjonens storformatprintere og skjæreplottere, TrueViS VG2-serien, var å forbedre de allerede utrolig høye kravene i den eksisterende serien. De nye versjonene som fås i utskriftsbreddene 64 og 54 tommer kommer med et 40-talls forbedringer hva utskriftskvalitet og presisjon angår, samt også i produktivitet og skjæreytelse. Vinyler kan nå printes, lamineres etter seks timers hvile og lufting, og derettern appliseres, dette ifølge produsenten, som henviser til tester som er gjort med Avery Dennisons MPI-vinylserie.

Maskinserien har fått en ny generasjon av øko solvent-blekk, TR2-blekk. De sju fargene CMYK, lys cyan, lys svart, lys magenta pluss hvit er igjen fra før av. Men nå legger man til orange for et utvidet fargeomfang, denne kan anvendes som spotfarge eller proaessfarge. Printerne kommer også med en forhåndsinstilt fargestyring, True Rich Colour:

– For første gang kan livfulle farger kombineres med nøytrale gråtoner, myke nyanser og naturlige hudtoner for å lage imponerende grafikk, sier Kohei Tanabe.

Skjæreprosessen har også fått et løft gjennom bedre sidelåsing og stabilitet i opptagelsen av mediet. Nye valser løftes automatisk før skjæreprosessen starter, slik at mediet skjæres uten at valsene flytter seg over det trykte området. En annen forbedring er utvidete muligheter med pass- og skjæremerker på laminerte utskrifter.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324