Digitalprint i små formater mangler standardisering

– Det å ha denne nye spesifikasjonen hjelper til med å forbedre standardiseringen, og dermed øke muligheten for automatisering i dette voksende segmentet, sier Elli Cloots, nestformann i Gent Workgroup og Senior Product Marketing Manager hos EFI.

I en nylig undersøkelse utført av Ghent Workgroup ble digitalprint identifisert som et nøkkelområde som mangler gode retningslinjer for bruken av PDF. Digitalprint svarer til tradisjonelt kommersielt trykk, men de benytter metoder og utstyr som er forskjellig nok til å kreve deres egne spesifikke retningslinjer.

– Det å ha denne nye spesifikasjonen hjelper til med å forbedre standardiseringen, og dermed øke muligheten for automatisering i dette voksende segmentet, sier Elli Cloots, nestformann i Gent Workgroup og Senior Product Marketing Manager hos EFI.

Den nye spesifikasjonen gir standardiserte retningslinjer for å lage PDF-filer og kvalitetskontroll, og er allerede blitt implementert av de ledende preflight-leverandørene.

Den digitale printspesifikasjonen frigis under paraplyen av Gent Workgroups 2015-spesifikasjoner, da den bygger på de samme prinsippene. Spesifikasjonen beskriver reglene for PDF-filer som skal brukes til digitalprint. Programvare- og utstyrsleverandører kan deretter bruke spesifikasjonen til å finjustere filopprettelse og kvalitetskontroll i deres workflow og output-enheter.

På grunn av at både workflow og teknologi er markant annerledes for digitalprint er spesifikasjonen også signifikant forskjellig fra det som benyttes i andre segmenter som offsettrykk eller emballasje. Regler for f.eks. overprintproblemer er vesentlig mer avslappet, fordi de digitale håndterer disse problemene internt. Spesifikasjonen ser også mer avslappet på bildeoppløsning på grunn av arten av det arbeidet som ofte printes digitalt.

Andre krav forblir av avgjørende betydning. Disse omfatter PDF/X-4-kompatibilitet, grunnleggende PDF-fil integritetsbekreftelse, å sikre at overtrykk av hvite objekter ikke forsvinner og ikke minst å unngå fargeskift, når du bruker feil gjennomsiktighets-blendende fargerom. Selvfølgelig kan virksomheter alltid tilføye ytterligere krav utover hva Ghent Workgroup allerede foreslår, men nå finnes det i hvert fall et godt sett basisregler å bygge på.

Du kan lese mer om de nye spesifikasjonene her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canons nye imagePRESS for mellommarkedet

Nå lanseres Canon imagePRESS C165, en fullblods fargeløsning i det som gjerne kalles Light Production-segmentet – som er mellom kontorbedriftene og de grafiske produksjonsbedriftene. Med 65 sider i minuttet, bannertrykk og fleksible ferdiggjøringsløsninger, er det teknologi som vil treffe både kjente og nye markeder for Canon.

Publisert av: