Digitalprint i små formater mangler standardisering

PUBLISERT: 14 mars 2019
OPPDATERT: 21 mars
– Det å ha denne nye spesifikasjonen hjelper til med å forbedre standardiseringen, og dermed øke muligheten for automatisering i dette voksende segmentet, sier Elli Cloots, nestformann i Gent Workgroup og Senior Product Marketing Manager hos EFI.

I en nylig undersøkelse utført av Ghent Workgroup ble digitalprint identifisert som et nøkkelområde som mangler gode retningslinjer for bruken av PDF. Digitalprint svarer til tradisjonelt kommersielt trykk, men de benytter metoder og utstyr som er forskjellig nok til å kreve deres egne spesifikke retningslinjer.

– Det å ha denne nye spesifikasjonen hjelper til med å forbedre standardiseringen, og dermed øke muligheten for automatisering i dette voksende segmentet, sier Elli Cloots, nestformann i Gent Workgroup og Senior Product Marketing Manager hos EFI.

Den nye spesifikasjonen gir standardiserte retningslinjer for å lage PDF-filer og kvalitetskontroll, og er allerede blitt implementert av de ledende preflight-leverandørene.

Den digitale printspesifikasjonen frigis under paraplyen av Gent Workgroups 2015-spesifikasjoner, da den bygger på de samme prinsippene. Spesifikasjonen beskriver reglene for PDF-filer som skal brukes til digitalprint. Programvare- og utstyrsleverandører kan deretter bruke spesifikasjonen til å finjustere filopprettelse og kvalitetskontroll i deres workflow og output-enheter.

På grunn av at både workflow og teknologi er markant annerledes for digitalprint er spesifikasjonen også signifikant forskjellig fra det som benyttes i andre segmenter som offsettrykk eller emballasje. Regler for f.eks. overprintproblemer er vesentlig mer avslappet, fordi de digitale håndterer disse problemene internt. Spesifikasjonen ser også mer avslappet på bildeoppløsning på grunn av arten av det arbeidet som ofte printes digitalt.

Andre krav forblir av avgjørende betydning. Disse omfatter PDF/X-4-kompatibilitet, grunnleggende PDF-fil integritetsbekreftelse, å sikre at overtrykk av hvite objekter ikke forsvinner og ikke minst å unngå fargeskift, når du bruker feil gjennomsiktighets-blendende fargerom. Selvfølgelig kan virksomheter alltid tilføye ytterligere krav utover hva Ghent Workgroup allerede foreslår, men nå finnes det i hvert fall et godt sett basisregler å bygge på.

Du kan lese mer om de nye spesifikasjonene her.

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12