Digitalprint i små formater mangler standardisering

– Det å ha denne nye spesifikasjonen hjelper til med å forbedre standardiseringen, og dermed øke muligheten for automatisering i dette voksende segmentet, sier Elli Cloots, nestformann i Gent Workgroup og Senior Product Marketing Manager hos EFI.

I en nylig undersøkelse utført av Ghent Workgroup ble digitalprint identifisert som et nøkkelområde som mangler gode retningslinjer for bruken av PDF. Digitalprint svarer til tradisjonelt kommersielt trykk, men de benytter metoder og utstyr som er forskjellig nok til å kreve deres egne spesifikke retningslinjer.

– Det å ha denne nye spesifikasjonen hjelper til med å forbedre standardiseringen, og dermed øke muligheten for automatisering i dette voksende segmentet, sier Elli Cloots, nestformann i Gent Workgroup og Senior Product Marketing Manager hos EFI.

Den nye spesifikasjonen gir standardiserte retningslinjer for å lage PDF-filer og kvalitetskontroll, og er allerede blitt implementert av de ledende preflight-leverandørene.

Den digitale printspesifikasjonen frigis under paraplyen av Gent Workgroups 2015-spesifikasjoner, da den bygger på de samme prinsippene. Spesifikasjonen beskriver reglene for PDF-filer som skal brukes til digitalprint. Programvare- og utstyrsleverandører kan deretter bruke spesifikasjonen til å finjustere filopprettelse og kvalitetskontroll i deres workflow og output-enheter.

På grunn av at både workflow og teknologi er markant annerledes for digitalprint er spesifikasjonen også signifikant forskjellig fra det som benyttes i andre segmenter som offsettrykk eller emballasje. Regler for f.eks. overprintproblemer er vesentlig mer avslappet, fordi de digitale håndterer disse problemene internt. Spesifikasjonen ser også mer avslappet på bildeoppløsning på grunn av arten av det arbeidet som ofte printes digitalt.

Andre krav forblir av avgjørende betydning. Disse omfatter PDF/X-4-kompatibilitet, grunnleggende PDF-fil integritetsbekreftelse, å sikre at overtrykk av hvite objekter ikke forsvinner og ikke minst å unngå fargeskift, når du bruker feil gjennomsiktighets-blendende fargerom. Selvfølgelig kan virksomheter alltid tilføye ytterligere krav utover hva Ghent Workgroup allerede foreslår, men nå finnes det i hvert fall et godt sett basisregler å bygge på.

Du kan lese mer om de nye spesifikasjonene her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: