Kaffekopper i fokus på årets Xeikon Café

På arrangementet Xeikon Café demonstrerer Xeikon sitt rullbaserte utstyr med tørr tonerteknikk for å digitaltrykke papirkopper og fleksible emballasjer. Foretaket legger også ekstra vekt på sin innstegsmodell for etikettmarkedet.

Årets Xeikon Café på hovedkontoret i Antwerpen har over 1000 besøkende fra 55 forskjellige land. Under det tre dager lange eventet er det tilstede 30 utstillere og samarbeidspartner. Xeikon viser frem sine digitaltrykkteknikker, toner- og inkjetbaserte maskinløsninger, og holder foredrag. Selskapet viser hvordan man kan produsere applikasjoner av alle mulige slag. Det handler om å trykke etiketter som er godkjent for næringsmidler, wraparound-etiketter til flasker, stående næringsmiddelposer (såkalte pouches), og trykk på kartong, for eksempel emballasje for legemidler.

Etikettpressen Xeikon 3030 er selskapets innstegsmodell på etikettmarkedet.

Etiketter produsert i Xeikon 3030.

Åtte produksjonslinjer fra Xeikon demonstreres live og 40 ulike applikasjoner produseres i løpet av de tre dagene. Selskapet har fortsatt stor tro på sin tørre tonerteknikk, men fortsetter dessuten sin utvikling innen inkjet. Blant maskinene med tørr tonerteknikk ses blant annet innstegsmodellen Xeikon 3030. Produsenten hevder at den dekker inn drøyt 90 prosent av det som produseres på etikettmarkedet i dag. Til maskinen finnes det ferdiggjøringsutstyr for lakk og stansing, Entry Dcoat 330 .

– Kombinasjonen gjør dette til en unik løsning for etikettmarkedet, sier Filip Weymans, markedsføringssjef hos Xeikon og legger til at innstegsmodellen slår inkjetmaskiner i det samme segmentet ned i støvlene når det er snakk om å produsere etiketter, takket være sin lave tonerkostnad.

Xeikon satser også på å møte trender i konsumsjons- og matvarehandelen. Foretaket introduserer en helt ny løsning for å digitaltrykke pouches. Den stående posen har blitt et populært innslag i butikkhyllene og varemerkeeierne ser stasdig mer mot fleksible emballasjer, mener Xeikon.

– Dette er et eksempel på en kundedrevet innovasjon, sier Weymans og legger til at slike pouches kan være kompliserte å lage. I prinsippet er det en laminert pose som består av flere lag med materialer, noe som krever flere steg i produksjonen. Han sier at Xeikons nye løsning, med næringsmiddelsikker tørr tonerteknikk forenkler prosessen og hjelper firmaer å nå en rask vekst.

Inkjetmaskinen Panther har fått høyere kapasitet.

På agendaen sto også oppdateringene av -uv-inkjet- og høykapasitetspressen Panther. Siden lanseringen for to år siden har den fått forbedrede maskinkomponenter som gir 20 prosents høyere produksjonseffektivitet sammenliknet med tidligere. For å herde blekket benyttes teknikken Panther DuraCure som har tre lyskilder – led og uv, men også kvikksølvlamper for å herde toppsjiktet med blekk. Kombinasjonen av disse stegene i herdingen resulterer i den mest bestandige, holdbare og effektive løsningen på markedet i dag, ifølge Xeikons produktsjef Jeroen Van Bauewel.

– Som svar på bransjens etterspørsel er DuraCure neste skritt fremover i vår strategi om å ha en portefølje av kostnadsfrie løsninger. God herdingsytelse er en viktig faktor når man er ute og vurderer en investering innen uv-inkjet-teknikk.

Xeikon snakket også om at programvaren og den digitale front end-løsningen X-800 ikke lengre bare er kompatibel med Xeikons tonerplattform, men nå også har blitt tilgjengelig for inkjetmaskinene. Nye funksjoner er blant annet automatisert blekkoptimering, redusert prepresstid og muligheter til å lage taktile trykkeffekter. Dessuten er det en intelligent funksjon for redusering av blekklag med hvitt. Programvaren ser ganske enkelt over områder der det er mulig å minske hvitt uten at opasiteten påvirkes.

Et nytt partnersamarbeid ble også kommunisert. Xeikon og den finske kartongprodusenten Kotkamills har sammen utarbeidet en løsning for digitaltrykte pappkrus. Samarbeidet benytter Xeikons næringsmiddelsikre tonerteknikk i kombinasjon med Kotkamills plastfrie og biologisk nedbrytbare kartong med navn ISLA Duo. Pappkrusene er fremfor alt beregnet for on-the-go-markedet.

Sébastien Stabel, markedssjef for kartongsegmentet hos Xeikon, sier at de er glade og fornøyde med resultatet og valideringen etter å ha testet det nya pappmaterialet.
– Vi så en matching under testingen mellom vår næringsmiddelsikre tørre tonerteknikk og egenskapene til ISLA Duo-kartongen. Vi testet utskriftsegenskaper, produktivitet og tonerens hefting. Resultatene var utmerkede og konsekvente.

Den første demonstrasjonen av Xeikons tonermaskin 3500 sammen med Kotkamills materiale, ISLA Duo for å fremstille pappkrus.

For trykkingen på Kotkamills papirmateriale benyttet man seg av rullprinteren Xeikon 3500. Etter den vellykkede testtrykkningen har Xeikon nå tilføyd papirproduktet på sin liste over substrater som er kompatible med tonerprinteren. Stabel sier at de er overbeviste om at løsningen er en perfekt teknisk plattform for produsenter av pappkrus, og som bidrar til nye og alternative forretningsmuligheter.

De ferdige pappkrusene.

Råvarene og produksjonen av kartongkrusene kjennetegnes ifølge Kotkamills av en høy stivhet og en slett behagelig taktil overflate. Krusenes barriereegenskaper er av et plastfritt alternativ og skjer med vannbasert dispersjon. Til forskjell fra tradisjonelle PE-belagte pappkrus lades det vannbaserte dispersjonssjiktet på ISLA Duo ikke med statisk elektrisitet. Ifølge selskapene gir denne typen barriere høyere hastighet i trykkproduksjonen og gode egenskaper når det kommer til å stable krusene.

Xeikon Café 2019 startet 26. mars på selskapets hovedkontor i Antwerpen og avsluttes i dag, 28. mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona åpnet HP deres nye “3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” på nesten 14.000 kvadratmeter 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3D-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: