En alvorlig ulykke i Kina vil påvirke UV-trykkfargeprisene globalt

Bildet fra Xiangshui er lånt fra en kinesisk nyhetsside.

I slutten av mars skjedde det en alvorlig ulykke på kjemivirksomheten Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Utover de mange drepte og sårede ved ulykken, har den også alvorlig innflytelse på den globale råvareforsyningskjeden, deriblant de materialene som benyttes i UV-trykkfarger, skriver Flint Group i en pressemelding.

Ulykken forårsaket nesten 80 dødsfall, såret hundrevis av mennesker og tvang tusentalls ut i evakueringer. Den kinesiske regjeringen har tvunget frem stengninger i industriparken for å gjøre undersøkelser og sikkerhetsinspeksjoner mulige.

– Vi sender vår dypeste medfølelse til de som er berørt av dette personlig, uttaler Michael Podd, Chief Procurement Officer i Flint Groups CPS Inks-forretning.

Ifølge Arno de Groot, direktør for innkjøp av Flint Group Packaging, er tusenvis av fabrikker allerede stengt. Regjeringens undersøkelser og sikkerhetsinspeksjoner vil påvirke den samlede kjemiske industrien i Kina og vil ikke være begrenset til den provinsen hvor den katastrofale ulykken skjedde.

Effekten har nådd UV-fargeforsyningskjedene, da stengningene påvirker virksomheter som leverer materialer til fotoinitiatorer og for røde og gule pigmenter.

Michael Podd bemerker at råvaremangel ikke påvirker fargeforsyningen til Flint Groups kunder, men at disse råvarene vil selges til en høyere pris på grunn av ubalansen mellom utvalg og etterspørsel, som denne ulykken har forårsaket.

Gjenåpningsdato for de stengte fabrikkene er fortsatt ukjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt blad ute

Sign & Print nummer 226 er ute, med Canons Anton Strand som…

Karibu setter nye standarder for rull-til-rull print

Stiefel Digitalprint GmbH i Lenting nær München ble nylig den første kunden som begynte å produsere på en Karibu rull-til-rull printer. Både administrerende direktør og operatør er begeistret for kvaliteten som Karibu leverer på alt materialet: –Det beste jeg noensinne har sett i rull-til-rull-print.

Publisert av: 

web-to-print: Intervju med Fabian Frenzel

Forklaringen på hvorfor WtP er et vellykket konsept, er ikke fordi online trykkerier bruker flest mulig og størst mulige trykkpresser. Disse er lett tilgjengelige i alle deler av verdenen. Den virkelige verdien av WtP er basert på en enkel idé – nemlig en brukervennlig online plattform, som pålitelig oppfyller kundenes krav.

Publisert av: 

Kvesser i alle emballasjesegmenter

Antalis kom inn på Empack-messen og viste den bredden de har i emballasjeløsninger.
– Alt fra standardløsninger, spesielle løsninger til det faktum at du kan gå fra enkle produkter til en helhet med maskiner for automatisk emballasje. Det er det vi prøver å symbolisere her, sier Fredrik Carlsson.

Publisert av: