En alvorlig ulykke i Kina vil påvirke UV-trykkfargeprisene globalt

Bildet fra Xiangshui er lånt fra en kinesisk nyhetsside.

I slutten av mars skjedde det en alvorlig ulykke på kjemivirksomheten Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Utover de mange drepte og sårede ved ulykken, har den også alvorlig innflytelse på den globale råvareforsyningskjeden, deriblant de materialene som benyttes i UV-trykkfarger, skriver Flint Group i en pressemelding.

Ulykken forårsaket nesten 80 dødsfall, såret hundrevis av mennesker og tvang tusentalls ut i evakueringer. Den kinesiske regjeringen har tvunget frem stengninger i industriparken for å gjøre undersøkelser og sikkerhetsinspeksjoner mulige.

– Vi sender vår dypeste medfølelse til de som er berørt av dette personlig, uttaler Michael Podd, Chief Procurement Officer i Flint Groups CPS Inks-forretning.

Ifølge Arno de Groot, direktør for innkjøp av Flint Group Packaging, er tusenvis av fabrikker allerede stengt. Regjeringens undersøkelser og sikkerhetsinspeksjoner vil påvirke den samlede kjemiske industrien i Kina og vil ikke være begrenset til den provinsen hvor den katastrofale ulykken skjedde.

Effekten har nådd UV-fargeforsyningskjedene, da stengningene påvirker virksomheter som leverer materialer til fotoinitiatorer og for røde og gule pigmenter.

Michael Podd bemerker at råvaremangel ikke påvirker fargeforsyningen til Flint Groups kunder, men at disse råvarene vil selges til en høyere pris på grunn av ubalansen mellom utvalg og etterspørsel, som denne ulykken har forårsaket.

Gjenåpningsdato for de stengte fabrikkene er fortsatt ukjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona åpnet HP deres nye “3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” på nesten 14.000 kvadratmeter 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3D-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: