En alvorlig ulykke i Kina vil påvirke UV-trykkfargeprisene globalt

Bildet fra Xiangshui er lånt fra en kinesisk nyhetsside.

I slutten av mars skjedde det en alvorlig ulykke på kjemivirksomheten Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Utover de mange drepte og sårede ved ulykken, har den også alvorlig innflytelse på den globale råvareforsyningskjeden, deriblant de materialene som benyttes i UV-trykkfarger, skriver Flint Group i en pressemelding.

Ulykken forårsaket nesten 80 dødsfall, såret hundrevis av mennesker og tvang tusentalls ut i evakueringer. Den kinesiske regjeringen har tvunget frem stengninger i industriparken for å gjøre undersøkelser og sikkerhetsinspeksjoner mulige.

– Vi sender vår dypeste medfølelse til de som er berørt av dette personlig, uttaler Michael Podd, Chief Procurement Officer i Flint Groups CPS Inks-forretning.

Ifølge Arno de Groot, direktør for innkjøp av Flint Group Packaging, er tusenvis av fabrikker allerede stengt. Regjeringens undersøkelser og sikkerhetsinspeksjoner vil påvirke den samlede kjemiske industrien i Kina og vil ikke være begrenset til den provinsen hvor den katastrofale ulykken skjedde.

Effekten har nådd UV-fargeforsyningskjedene, da stengningene påvirker virksomheter som leverer materialer til fotoinitiatorer og for røde og gule pigmenter.

Michael Podd bemerker at råvaremangel ikke påvirker fargeforsyningen til Flint Groups kunder, men at disse råvarene vil selges til en høyere pris på grunn av ubalansen mellom utvalg og etterspørsel, som denne ulykken har forårsaket.

Gjenåpningsdato for de stengte fabrikkene er fortsatt ukjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: