En alvorlig ulykke i Kina vil påvirke UV-trykkfargeprisene globalt

Bildet fra Xiangshui er lånt fra en kinesisk nyhetsside.

I slutten av mars skjedde det en alvorlig ulykke på kjemivirksomheten Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Utover de mange drepte og sårede ved ulykken, har den også alvorlig innflytelse på den globale råvareforsyningskjeden, deriblant de materialene som benyttes i UV-trykkfarger, skriver Flint Group i en pressemelding.

Ulykken forårsaket nesten 80 dødsfall, såret hundrevis av mennesker og tvang tusentalls ut i evakueringer. Den kinesiske regjeringen har tvunget frem stengninger i industriparken for å gjøre undersøkelser og sikkerhetsinspeksjoner mulige.

– Vi sender vår dypeste medfølelse til de som er berørt av dette personlig, uttaler Michael Podd, Chief Procurement Officer i Flint Groups CPS Inks-forretning.

Ifølge Arno de Groot, direktør for innkjøp av Flint Group Packaging, er tusenvis av fabrikker allerede stengt. Regjeringens undersøkelser og sikkerhetsinspeksjoner vil påvirke den samlede kjemiske industrien i Kina og vil ikke være begrenset til den provinsen hvor den katastrofale ulykken skjedde.

Effekten har nådd UV-fargeforsyningskjedene, da stengningene påvirker virksomheter som leverer materialer til fotoinitiatorer og for røde og gule pigmenter.

Michael Podd bemerker at råvaremangel ikke påvirker fargeforsyningen til Flint Groups kunder, men at disse råvarene vil selges til en høyere pris på grunn av ubalansen mellom utvalg og etterspørsel, som denne ulykken har forårsaket.

Gjenåpningsdato for de stengte fabrikkene er fortsatt ukjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: