Gjøvik-trykkeri først ut med ny imagePRESS-serie


Da er det avklart, Norges første i den nye serien imagePRESS C910 går til Gjøvik! Nærmere bestemt til Kobolt Printshop i Storgata, der fire voksne menn gleder seg som smågutter til å løfte bedriften til nye høyder med aller nyeste Canon-teknologi.

Tre år med fullt trykk
Det er lett å la seg imponere over hva som produseres av trykksaker i Storgata 20 i Gjøvik sentrum. Herfra får næringsliv, offentlig forvaltning og privatkunder i Mjøsregionen levert alle typer reklametrykksaker, skilt og plakater, samt ”spesialprodukter” som selvkopierende papir og trykk med PMS-farger, alt levert med et smil og i tråd med slagordet ”Trykk til folket”. Samtlige fire, eiere og medarbeidere, har fartstid fra Mariendal Trykkeri før de etablerte Kobolt Printshop i Gjøvik sentrum i 2016, noe som bokstavelig talt har bragt dem nærmere markedet. De to Canon-maskinene har gått noen hundre tusen trykk på de tre årene, og nå erstattes altså den ene med den aller nyeste Canon-teknologien. Daglig leder Tore Markeng og førtrykkansvarlig Gunnar Paulsen tar en pause i produksjonen, og serverer førsteklasses kaffe og ambisiøse planer når vi kommer innom for å gratulere med investeringen.

– Service og kvalitet går aldri ut på dato, og ambisjonen vår er å utføre oppdragene med høyere kvalitet og kortere leveringstid enn andre klarer, og samtidig tilby kundene gode råd og designtjenester, forteller de to.

To digitale arbeidshester
De to digitaltrykkmaskinene har vært ”arbeidshestene” i bedriften i de tre årene som er gått siden etableringen, og målet er å fylle digitaltrykkmaskinene med enda flere oppdrag. Det er det gode muligheter for nå, med modellen imagePRESS C810, den produserer med imponerende 80 sider i minuttet, har trykkvalitet som kan måle seg med det meste, og trykker også på bannere med lengde opptil 1,3 meter lengde.

– Det gir muligheter for å tilby nye formater til kundene våre, for eksempel 6 sider A4. Rasterkvaliteten er på et nivå som imponerer oss, og i tillegg er det en svært kompakt maskinplattform, noe som er viktig her i relativt trange sentrumslokaler. Etter tre år med Canon-teknologi er erfaringene utelukkende gode, både når det gjelder teknologi og service, så det var enkelt å velge Canon som leverandør og samarbeidspartner videre, sier Tore og Gunnar.

Arven fra tusenårig fargehistorie
Kobolt er et grunnstoff som har vært benyttet for å gi fargepigmenter i keramikk og glass gjennom årtusener. Gjøvik-varianten av ”grunnstoffet” tilbyr farger på det meste av grafiske materialer, og i tillegg til digitaltrykk har de blant annet en tofarge offsetpresse og en velutstyrt ferdiggjøringsavdeling. – Det meste ferdiggjøres her i huset, og på sikt kan det selvsagt bli aktuelt å koble flere inline ferdiggjøringsløsninger til digitaltrykkmaskinene, sier Tore, for det er ingen her som legger skjul på at platesetteren er sjeldnere i bruk enn tidligere. – Mindre serier og kortere leveringstider, det er den naturlige utviklingen, og da er det både raskest og mest lønnsomt å produsere i digitaltrykk. Med to kraftige digitaltrykkmaskiner og en plotter er vi konkurransedyktig på de fleste oppdrag som krever rask levering, forteller Tore og Gunnar.

Sankthansfeiring med grafisk tilsnitt
”Julekvelden” på Toten kommer altså samtidig med at sankthansbålene tennes ved Mjøsas bredder i år, i form av landets første maskin i Canons nye serie. Disse karene har pakket ut ny teknologi noen ganger før, men legger ikke skjul på at de gleder seg. – Nå skal vi levere enda bedre og raskere trykksaker, og skape enda bedre resultater for bedriften. Nyanskaffelsen vil gå rett inn i vår eksisterende arbeidsflyt, så det blir full produksjon fra første dag, sier det optimistiske firemannsteamet i Kobolt Printshop.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.