Roland DG er mest kjent for at de gjør alt ferdig med en gang i sine printere. Når printet er klart, så rygges materialet og det skjæres ut, enten med kiss-cut der for eksempel klistremerkene skjæres ut uten å frigjøres. Eller med gjennomskjæring, der hver etikett, kort eller plakat skjæres rent og kan brukes med en gang.
På Fespa ville Roland DG vise at de dessuten skal kunne gjenkjennes for sin kvalitet. De har innledet et samarbeid med Chromalux og fått lisens til å trykke på de materialene. Det betyr blant annet at trykket skal kunne holde seg i 50 til 150 år, avhengig av materiale.
– Vi selger nå Chromalux metallplater med enerett. Tre av våre maskiner er sertifiserte for denne produksjonen, forteller Claus Larsen, som er nordisk salgssjef.
Dyesub-markedet har i stor utstrekning gått til Polen og andre lavprisland. Det skal syes, du skal ha på løkker til flaggene og annet som er arbeidsintensivt og kostbart. Disse metallplatene kan lokke produksjonen tilbake til Norden. Og når du så har maskinen, så passer du selvsagt på å også trykke på tøy.
Blant nyhetene hos Roland DG var det nye TrueVis blekket i TR2 modellen. Nå ligger det dessuten en oransje farge i maskinen, som også benyttes i fargesepareringen. Det gjør både at det totalt sett går med mindre farge og at foretaket tilbyr 19 prosent flere Pantone-farger sammenliknet med tidligere.
– Produktet har også 3M sin MCS-garanti, hvilket er den beste garantien du kan få. Det er fint om du for eksempel skal benytte den trykte folien til bilfoliering, sier Claus Larsen.
En annen nyhet er at du kan velge å kun arbeide med halve printhodet. Det er perfekt om flere av munnstykkene har satt seg fast. I påvente av servicetekniker kan du da produsere perfekt resultat i halv hastighet, uten å ha striper i trykket.
Ytterligere en nyhet er Color Matching. Når du kjøper en printer lager du et testprint. Det måler du med ditt spektrofotometer. Etter seks måneder tester du maskinen. Med Roland DGs programvare stiller du da på nytt og rekalibrerer, slik at du får nøyaktig det samme som i begynnelsen.
Har du flere ulike maskiner, kan du kalibrere dem sammen.
– Totalt har vi gjort over 50 forbedringer på maskinene, avslutter Claus Larsen.