Kodak tror på smarte programvarer

PUBLISERT: 12 august 2019
OPPDATERT: 12 august
Kodak tilbyr ulike programvareløsninger for å optimalisere effektiviteten i trykkeprosessen.

Mange trykkerier står foran stadig mer prepress-arbeid. Patrick Kerr fra Kodaks softwareteam ser masseoptimering, med hjalp av smarte programvarer som en av løsningene på dette.

Kortere kjøringer og større ordre som deles opp i mindre jobber er standard for trykkerier i dag. Det sier Patrick Kerr fra Kodaks softwareteam. Dette, samt større interesse for personaliserte produkter øker arbeidsbyrden med prepress. For å få dette regnestykket til å gå opp, både for å spare id og penger, kreves det velfungerende og optimalisert arbeidsflyt, mener Kerr.

Patrick Kerr fra Kodaks softwareteam.

Masseoptimering som strategi
En strategi som Kerr tar opp er masseoptimering. Med dette menes det at man tar alle informasjoner fra igangsatte jobber og benytter denne for å gjøre arbeidet så effektivt som mulig. For eksempel kan man automatisk gruppere jobbene i henhold til spesifikke kriterier samt optimere filer og ark.

– Gjennom automatisering og smart programvare kan man garantere både prosesshastighet og presisjon for å minske operatørens inngripen.

Her nevner Kerr PDF-preflight som en vanlig programvare for filoptimering, samt Kodaks Prinenergy Workflow System. Denna programvaren kan blant annet sende meldinger til operatøren hvis noe skulle være galt med filen. Gjennom Kodaks Insite Prepress Portal, som er koplet opp mot deres Prinenergy workflow, kan kunden få en preflight-kontroll sendt direkte til seg – dersom det skulle være noe som må endres via kunden.

Layout kan være avgjørende
Det å optimalisere antall jobber i forhold til arkstørrelse er, hva miljø og økonomi angår, i mange tilfeller avgjørende, skriver Kerr.

– De som bruker Kodak Prinergy Workflow kan benytte seg av Dynamic Print Planning, som er en automatisert produksjonsplanlegging og verktøy for trykkeferdige layouter. Programmet baserere seg på Prinergy Cloud og kunstig intelligens for å generere layouter sammen med en trykkeplan som utnytter trykkpressens kapasitet på kortest mulige tid.

– Masseoptimalisering er en strategi som kan hjelpe deg med å aktivt virkeliggjøre forandringer i din organisasjon. Dessuten er masseoptimalisering absolutt innenfor rekkevidde i dag, avslutter Patrick Kerr.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1