Roland DG slipper innstegsmodell for etikettsugne

Peter Waelkens, produktsjef for Roland DGs programvareløsninger på EMEA-markedet demonstrerte den nye etikettprinteren på Labelexpo-messen i Brüssel.

Roland DG kompletterer med en ny print-og skjæreløsning for on demand-markedet. Inkjetmaskinen LEC2-300 med fire farger, lakk og hvitt som skal gi wow-faktor og effekt i utskrifter av etiketter, dekaler og prototyper.

På Labelexpo-messen i Brüssel gikk Roland DG ut med nyheten om en helt ny print-og skjæreløsning først og fremst for etiketter og dekaler. Den første maskinen i VersaUV-serien som kom ut het LEC-300, deretter ble den oppgradert til LEC-330. Nå sto LEC2-300 på standen på messen – nybygget fra bunnen av, nye optimaliserte Epsonhoder – piezoteknikk med åtte fargekanaler som er optimalisert for å printe med Roland DG sitt eget eco-uv-blekk ( EUV4).

For korte serier
– Vår målgruppe for denne maskinen er de som vil ta steget inn på etikettmarkedet med korte produksjonsserier. Men også mock up-markedet innen etikett- og emballasjeindustrien, sier Peter Waelkens, produktsjef for Roland DGs programvareløsninger på EMEA-markedene.

Lakk og hvitt
Maskinen drives med selskapets programvare VersaWorks. Printeren har seksfargers konfigurasjon for å for eksempel kunne printe med CMYK, lakk og hvitt.

– Med lakk får du muligheten til en matt eller glanset lakk på etiketten. Idéen med printkonseptet når du har en transparent film er at du kan printe først hvitt, deretter fargene og så avslutte med glanset eller matt lakk. Du kan også printe dobbelt hvitt for høyere hastighet og densitet (tetthet).

Brukervennlig maskin
Mediabredden på rullene er 182 x 762 millimeter, og LEC2-300 skriver ut 4-8 kvadratmeter i timen. Herdingen skjer med en innebygd uv-led-lampe.

Prisen for LEC2-300 i standardutførelse ligger på drøyt 190 000 kroner. Peter Waeldens fremholder maskinens brukervennlighet:

– Den er enkel i bruk, vedlikeholde og starter produksjonen raskt. Du får høykvalitetstrykte etiketter med premiumfølelse og dessuten skjæring, sier han og legger til at den takler både konturskjæring av etiketter med presisjon samt perforering av vinyler.

En annen maskin på Labelexpo-standen var Roland DGs planskriver VersaUV LEF2-300. Den er tilpasset for å printe på alle mulige reklameartikler, standardskilter og profilprodukter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt blad ute

Sign & Print nummer 226 er ute, med Canons Anton Strand som…

Karibu setter nye standarder for rull-til-rull print

Stiefel Digitalprint GmbH i Lenting nær München ble nylig den første kunden som begynte å produsere på en Karibu rull-til-rull printer. Både administrerende direktør og operatør er begeistret for kvaliteten som Karibu leverer på alt materialet: –Det beste jeg noensinne har sett i rull-til-rull-print.

Publisert av: 

web-to-print: Intervju med Fabian Frenzel

Forklaringen på hvorfor WtP er et vellykket konsept, er ikke fordi online trykkerier bruker flest mulig og størst mulige trykkpresser. Disse er lett tilgjengelige i alle deler av verdenen. Den virkelige verdien av WtP er basert på en enkel idé – nemlig en brukervennlig online plattform, som pålitelig oppfyller kundenes krav.

Publisert av: 

Kvesser i alle emballasjesegmenter

Antalis kom inn på Empack-messen og viste den bredden de har i emballasjeløsninger.
– Alt fra standardløsninger, spesielle løsninger til det faktum at du kan gå fra enkle produkter til en helhet med maskiner for automatisk emballasje. Det er det vi prøver å symbolisere her, sier Fredrik Carlsson.

Publisert av: