Roland DG slipper innstegsmodell for etikettsugne

PUBLISERT: 2 oktober 2019
OPPDATERT: 2 oktober
Peter Waelkens, produktsjef for Roland DGs programvareløsninger på EMEA-markedet demonstrerte den nye etikettprinteren på Labelexpo-messen i Brüssel.

Roland DG kompletterer med en ny print-og skjæreløsning for on demand-markedet. Inkjetmaskinen LEC2-300 med fire farger, lakk og hvitt som skal gi wow-faktor og effekt i utskrifter av etiketter, dekaler og prototyper.

På Labelexpo-messen i Brüssel gikk Roland DG ut med nyheten om en helt ny print-og skjæreløsning først og fremst for etiketter og dekaler. Den første maskinen i VersaUV-serien som kom ut het LEC-300, deretter ble den oppgradert til LEC-330. Nå sto LEC2-300 på standen på messen – nybygget fra bunnen av, nye optimaliserte Epsonhoder – piezoteknikk med åtte fargekanaler som er optimalisert for å printe med Roland DG sitt eget eco-uv-blekk ( EUV4).

For korte serier
– Vår målgruppe for denne maskinen er de som vil ta steget inn på etikettmarkedet med korte produksjonsserier. Men også mock up-markedet innen etikett- og emballasjeindustrien, sier Peter Waelkens, produktsjef for Roland DGs programvareløsninger på EMEA-markedene.

Lakk og hvitt
Maskinen drives med selskapets programvare VersaWorks. Printeren har seksfargers konfigurasjon for å for eksempel kunne printe med CMYK, lakk og hvitt.

– Med lakk får du muligheten til en matt eller glanset lakk på etiketten. Idéen med printkonseptet når du har en transparent film er at du kan printe først hvitt, deretter fargene og så avslutte med glanset eller matt lakk. Du kan også printe dobbelt hvitt for høyere hastighet og densitet (tetthet).

Brukervennlig maskin
Mediabredden på rullene er 182 x 762 millimeter, og LEC2-300 skriver ut 4-8 kvadratmeter i timen. Herdingen skjer med en innebygd uv-led-lampe.

Prisen for LEC2-300 i standardutførelse ligger på drøyt 190 000 kroner. Peter Waeldens fremholder maskinens brukervennlighet:

– Den er enkel i bruk, vedlikeholde og starter produksjonen raskt. Du får høykvalitetstrykte etiketter med premiumfølelse og dessuten skjæring, sier han og legger til at den takler både konturskjæring av etiketter med presisjon samt perforering av vinyler.

En annen maskin på Labelexpo-standen var Roland DGs planskriver VersaUV LEF2-300. Den er tilpasset for å printe på alle mulige reklameartikler, standardskilter og profilprodukter.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324