Plukketårn skal sikre papirmatingen

PUBLISERT: 28 oktober 2019
OPPDATERT: 28 oktober
Ferdiggjøringsprodusenten Horizon slipper en ny plukketårnmodell, VAC-L600H.

Individuell lufttilførsel som sikrer inntrekk av papir og reduserer operatørens støynivå. Dette er noen av fordelene som Horizon fremhever med sin nye plukkemaskin.

Det var for 30 år siden at Horizon lanserte sin første vertikale plukkemaskin for individuelle ark. Nå kommer de med en ny modell, VAC-L600H, som ifølge produsenten skal bety både økt produktivitet og en bedre ergonomi.

Seks ladestasjoner
Plukkemaskinen fungerer godt som et supplement til selskapets variable brosjyrestifter StitchLiner Mark III, spesielt i produksjonen av A4 i liggende format. Maskinen har seks ladestasjoner og rommer ark med lengde inntil 610 millimeter. Dette betyr at brosjyrer på opptil 144 sider kan produseres. Geometrien til stasjonene er også optimalisert for å passe til større ark.

Flere innstillinger
Ifølge Horizon er fordelene med den nye modellen mange. Og hovedsakelig er det lufttilførselen, hvor to vifter styres separat for hver stasjon sammen med sugetrommel-ilegger, gjør papirinntrekkingen sikrere.

Innstillinger som overlapping, hastighet, suge- og blåseluft gjør det også enklere å jobbe med vanskelige papirer og størrelser. Dette betyr også et lavere støynivå for operatøren. Også driftskostnadene synker. Den nye modellen gir 30 prosent lavere energiforbruk per tårn, ifølge produsenten.

Digital mater
Med en plukkposisjon kan maskinen behandle 9 900 sett i timen og opptil 6000 stående og 5300 liggende A4-brosjyrer, hvis den for eksempel kjøres sammen med StitchLiner Mark III.

Plukkemaskinen kan kjøre halvparten av stasjonene om gangen, slik at de andre kan lades mens den fungerer. Takket være en integrert digital funksjon er maskinen en digital mater, noe som gjør den ideell for hybridproduksjoner for offset og digitalprint, skriver Horizon.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz