Plukketårn skal sikre papirmatingen

Ferdiggjøringsprodusenten Horizon slipper en ny plukketårnmodell, VAC-L600H.

Individuell lufttilførsel som sikrer inntrekk av papir og reduserer operatørens støynivå. Dette er noen av fordelene som Horizon fremhever med sin nye plukkemaskin.

Det var for 30 år siden at Horizon lanserte sin første vertikale plukkemaskin for individuelle ark. Nå kommer de med en ny modell, VAC-L600H, som ifølge produsenten skal bety både økt produktivitet og en bedre ergonomi.

Seks ladestasjoner
Plukkemaskinen fungerer godt som et supplement til selskapets variable brosjyrestifter StitchLiner Mark III, spesielt i produksjonen av A4 i liggende format. Maskinen har seks ladestasjoner og rommer ark med lengde inntil 610 millimeter. Dette betyr at brosjyrer på opptil 144 sider kan produseres. Geometrien til stasjonene er også optimalisert for å passe til større ark.

Flere innstillinger
Ifølge Horizon er fordelene med den nye modellen mange. Og hovedsakelig er det lufttilførselen, hvor to vifter styres separat for hver stasjon sammen med sugetrommel-ilegger, gjør papirinntrekkingen sikrere.

Innstillinger som overlapping, hastighet, suge- og blåseluft gjør det også enklere å jobbe med vanskelige papirer og størrelser. Dette betyr også et lavere støynivå for operatøren. Også driftskostnadene synker. Den nye modellen gir 30 prosent lavere energiforbruk per tårn, ifølge produsenten.

Digital mater
Med en plukkposisjon kan maskinen behandle 9 900 sett i timen og opptil 6000 stående og 5300 liggende A4-brosjyrer, hvis den for eksempel kjøres sammen med StitchLiner Mark III.

Plukkemaskinen kan kjøre halvparten av stasjonene om gangen, slik at de andre kan lades mens den fungerer. Takket være en integrert digital funksjon er maskinen en digital mater, noe som gjør den ideell for hybridproduksjoner for offset og digitalprint, skriver Horizon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Skoleverket favoriserer digitale løsninger til tross for at forskningen viser at papir er best

Tekst: Roger Stormo |

I en artikkel før jul retter magasinet Kapital søkelyset mot innkjøpet av læremidler i skolen. På fire år fra 2015 til 2019 økte digitalandelen fra 11 til hele 34 prosent. Forskning tilsier imidlertid at innlæring er mye bedre når man leser fra papir enn fra digitale medier. Hva er det som gjør at skoleverket ikke lytter til forskning i dette spørsmålet?

Publisert av: 

Sign&Print Connect: Konica Minolta viser bredden

Tekst: Claes Nordström |

Nye maskiner, programvare og etterbehandlingsløsninger. Det blir den røde tråden når Konica Minolta lader opp for Sign & Print Connect: – Vi vil fortsette med det vi gjorde på forrige Sign & Print Scandinavia da vi slo på stortromma – at vi er så mye mer, sier sjef for forretningsområdet, Roy Spennare.

Publisert av: 

Trykt elektronikk på fremmarsj

Tekst: Roger Stormo |

Trykkeribransjen kan gjøre mer enn kommersielle jobber, emballasje eller storformatplakater. Trykt elektronikk er en milliardindustri og kommer mer og mer i fokus, spesielt trykte og fleksible sensorer. Sign & Print spør Matthew Dyson, teknisk analytiker i ID Tech Ex, om hvilke trykkerier som kan dra nytte av denne utviklingen, og hvilken kunnskap som kreves.

Publisert av: 

Antalis: Fokus på miljø og storformat

Den grafiske leverandøren Antalis vil finpusse til siste detalj på hva de vil vise fra sitt sortiment, når de stiller ut på den digitale messen Sign & Print Connect. Det er imidlertid sikkert at leverandøren av papir, emballasjeløsninger og materialer for trykking vil fokusere på to deler – storformat og miljø. – Vi snakker om […]

Publisert av: 

På agendaen: Tekstil-, etikett- og emballasjetrykk

Tekst: Claes Nordström |

Lars Haargard, landssjef for Oki i Danmark, sier at de har gjennomgått en stor strategiendring, fra en vanlig produsent av printere til en spesialist innen utvalgte trykkløsninger. Det inkluderer flere for det grafiske segmentet. Han sier at tre hovedområder vil utgjøre selve kjerneinnholdet i selskapet når selskapet viser frem produkter på den digitale messen Sign & Print Connect 9-11. februar.

Publisert av: 

“Inspirerende, innovativt og severdig”

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Vi presenterer noen av utstillerne på den kommende Sign & Print Connect -messen 9.-11. februar. Den arrangeres av svenske Sign & Print, men er åpen for besøkende og utstillere fra hele Norden. I denne artikkelen forteller den svenske Canon-sjefen litt om deres planer for den virtuelle messen.

Publisert av: