Plukketårn skal sikre papirmatingen

Ferdiggjøringsprodusenten Horizon slipper en ny plukketårnmodell, VAC-L600H.

Individuell lufttilførsel som sikrer inntrekk av papir og reduserer operatørens støynivå. Dette er noen av fordelene som Horizon fremhever med sin nye plukkemaskin.

Det var for 30 år siden at Horizon lanserte sin første vertikale plukkemaskin for individuelle ark. Nå kommer de med en ny modell, VAC-L600H, som ifølge produsenten skal bety både økt produktivitet og en bedre ergonomi.

Seks ladestasjoner
Plukkemaskinen fungerer godt som et supplement til selskapets variable brosjyrestifter StitchLiner Mark III, spesielt i produksjonen av A4 i liggende format. Maskinen har seks ladestasjoner og rommer ark med lengde inntil 610 millimeter. Dette betyr at brosjyrer på opptil 144 sider kan produseres. Geometrien til stasjonene er også optimalisert for å passe til større ark.

Flere innstillinger
Ifølge Horizon er fordelene med den nye modellen mange. Og hovedsakelig er det lufttilførselen, hvor to vifter styres separat for hver stasjon sammen med sugetrommel-ilegger, gjør papirinntrekkingen sikrere.

Innstillinger som overlapping, hastighet, suge- og blåseluft gjør det også enklere å jobbe med vanskelige papirer og størrelser. Dette betyr også et lavere støynivå for operatøren. Også driftskostnadene synker. Den nye modellen gir 30 prosent lavere energiforbruk per tårn, ifølge produsenten.

Digital mater
Med en plukkposisjon kan maskinen behandle 9 900 sett i timen og opptil 6000 stående og 5300 liggende A4-brosjyrer, hvis den for eksempel kjøres sammen med StitchLiner Mark III.

Plukkemaskinen kan kjøre halvparten av stasjonene om gangen, slik at de andre kan lades mens den fungerer. Takket være en integrert digital funksjon er maskinen en digital mater, noe som gjør den ideell for hybridproduksjoner for offset og digitalprint, skriver Horizon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: