Norsk storinnrykk hos danske Hellbrandt trykcenter

Deltagerne på Canon PrintSea fikk et spennende møte med Hellbrandt trykcenter i København, en bedrift som ikke er redd for å gå nye veier for å skape konkurransefordeler.

Imponerende produksjonskapasitet
– Det er ikke så mange som bestiller trykksaker på webshopen vår, men den er likevel det første stedet kundene orienterer seg. Det fortalte administrerende direktør og innehaver Tonny Garlin i Hellbrandt trykcenter, da han åpnet dørene til en topp moderne grafisk bedrift, faktisk Danmarks eneste Fogra-sertifiserte. Her går offset og digitaltrykk hånd i hånd, og med storformatløsningene Canon IFP Pro 400 og Colorado 1640, samt imagePRESS-løsningene C10000VP og C850, kunne de vise frem produksjonskapasitet og fleksibilitet på et imponerende høyt nivå.

Norske Printsea-deltagere fikk et spennende møte med Tonny Garlin i Hellbrandt trykcenter.

Fra storformat til sertifikater
– Colorado har produsert 10.000 kvadratmeter på under ett år, det betyr god inntjening samtidig som det åpner for nye markeder, fortalte Tonny, som leder en bedrift som ble etablert allerede i 1947. Plakater og rollups er blant områdene som er effektivisert med kombinasjonen Colorado og skjærebord. Print med variable data er et av mange andre områder som Hellbrandt satser sterkt på, og nummererte sertifikater for Fødevarestyrelsen (tilsvarende Mattilsynet i Norge) ble trukket frem som eksempel. Sertifikatene benyttes for å øke sikkerheten ved bruk av sunnhetssertifikater ved eksport av matvarer, levende dyr og animalske biprodukter.

– Et perfekt oppdrag for produksjon i kraftig digitaltrykkløsning med høy kvalitet, oppsummerte Tonny Garlin.

Digitaltrykk og offset kjører side om side hos Hellbrandt.

Levende trykksaker
Mange av PrintSea-deltagerne fikk sitt første møte med AR-teknologi, der kombinasjonen av print og smarttelefon skaper ”levende” trykksaker, helt uten bruk av QR-koder eller andre symboler som påvirker designet.

– Utvilsomt et spennende og fremtidsrettet område som gir merverdi for print, og dermed gjør trykksaker mer attraktive for mange markedsførere eller eksempelvis innenfor utdanning, avsluttet Tonny Garlin, i en topp moderne bedrift med 13 medarbeidere og ca 12 millioner DKK i årlig omsetning.

På under ett år har Hellbrandt produsert 10.000 kvadratmeter på sin Colorado 1640. Det åpnet øynene for mange av de norske deltagerne.

Canon imagePRESS C10000VP og C850 gir høy kvalitet og fleksibilitet for digitaltrykk hos Hellbrandt. Thomas Roberts fra Canon (t.h.) viser arbeidsflyten for norske PrintSea-deltagere.

Sentralt beliggende i utkanten av København ligger Danmarks eneste FOGRA-sertifiserte trykkeri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.