Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.

Men HPs ledelse satte spørsmålstegn ved om hvorvidt Xerox sine penger skulle strekke til både for å kjøpe selskapet og også ta hånd om begge selskapenes gjeld. Dette spørsmålet gjenstår og ledelsen i HP har vært avvisende til budet fra Xerox – selv om budet innebar et stort pluss i forhold til den aktuelle børskursen.

Den nyeste utviklingen er at Xerox meddelte at dersom ikke HP sin ledelse snudde og ble positiv innen mandag den 2. desember, så skulle Xerox gå hardere til verks. Tilbudet på 22 dollar per aksje skulle da gis direkte til de enkelte aksjeeierne, til tross for HP-ledelsens avvisende holdning.

Den mandagsmorgenen valgte HPs administrerende direktør Enrique Lores å sende et brev til Xerox administrerende, John Visentin. I brevet beskriver han budet som opportunistisk.

«Det står klart gjennom deres aggressive formulering og oppførsel at Xerox tenker å tvinge frem en potensiell sammenslutning på opportunistiske vilkår og uten å fremlegge relevant informasjon», står det i HPs svar, som også er undertegnet av styreleder Chip Bergh.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: