Mer om HP og Xerox

PUBLISERT: 9 desember 2019
OPPDATERT: 21 mars

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.

Men HPs ledelse satte spørsmålstegn ved om hvorvidt Xerox sine penger skulle strekke til både for å kjøpe selskapet og også ta hånd om begge selskapenes gjeld. Dette spørsmålet gjenstår og ledelsen i HP har vært avvisende til budet fra Xerox – selv om budet innebar et stort pluss i forhold til den aktuelle børskursen.

Den nyeste utviklingen er at Xerox meddelte at dersom ikke HP sin ledelse snudde og ble positiv innen mandag den 2. desember, så skulle Xerox gå hardere til verks. Tilbudet på 22 dollar per aksje skulle da gis direkte til de enkelte aksjeeierne, til tross for HP-ledelsens avvisende holdning.

Den mandagsmorgenen valgte HPs administrerende direktør Enrique Lores å sende et brev til Xerox administrerende, John Visentin. I brevet beskriver han budet som opportunistisk.

«Det står klart gjennom deres aggressive formulering og oppførsel at Xerox tenker å tvinge frem en potensiell sammenslutning på opportunistiske vilkår og uten å fremlegge relevant informasjon», står det i HPs svar, som også er undertegnet av styreleder Chip Bergh.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Stordalen åpner hotell i boktrykkeri rett ved Liseberg

Gøteborg by og fornøyelsesparken Liseberg ønsker å benytte seg av det historisk viktige bygget som Rundqvists boktrykkeri forlot for et år siden. Nå er det klart at eiendommen ved siden av reisemålet skal bli hotell.
FotoJet-27-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo