Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.

Men HPs ledelse satte spørsmålstegn ved om hvorvidt Xerox sine penger skulle strekke til både for å kjøpe selskapet og også ta hånd om begge selskapenes gjeld. Dette spørsmålet gjenstår og ledelsen i HP har vært avvisende til budet fra Xerox – selv om budet innebar et stort pluss i forhold til den aktuelle børskursen.

Den nyeste utviklingen er at Xerox meddelte at dersom ikke HP sin ledelse snudde og ble positiv innen mandag den 2. desember, så skulle Xerox gå hardere til verks. Tilbudet på 22 dollar per aksje skulle da gis direkte til de enkelte aksjeeierne, til tross for HP-ledelsens avvisende holdning.

Den mandagsmorgenen valgte HPs administrerende direktør Enrique Lores å sende et brev til Xerox administrerende, John Visentin. I brevet beskriver han budet som opportunistisk.

«Det står klart gjennom deres aggressive formulering og oppførsel at Xerox tenker å tvinge frem en potensiell sammenslutning på opportunistiske vilkår og uten å fremlegge relevant informasjon», står det i HPs svar, som også er undertegnet av styreleder Chip Bergh.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: