Den smarte fabrikk i ferd med å bli virkelighet

PUBLISERT: 2 mars 2020
OPPDATERT: 2 mars

Den smarte fabrikken er allerede virkelighet mange steder. De mange kundeprosjektene Müller Martini har implementert forteller om det enorme potensialet i nettverkskoplede produksjonssystemer. De største driverne er de nye kravene for rask konvertering, fotobok-boommen, web-to-print og print-on-demand, som alle krever integrert produksjonsutstyr. På den kommende DRUPA-messen vil Finishing 4.0 og Connex arbeidsflytsystem vise hvordan den smarte fabrikken blir en realitet.

Justere forretningsprosessen
Med den smarte fabrikk er integrerte produksjonsprosesser, materialstrømmer og optimal datautveksling avgjørende. Unødvendige trinn elimineres, feilkilder unngås og alt som med rimelighet kan automatiseres – automatiseres. Det er ikke lenger fokus på individuelle produksjonsøyer, men snarere på optimalisering av hele prosessforløpet. Som et resultat kan til og med ultra-korte serier produseres kostnadseffektivt.

Bli kjent med de direkte fordelene
Denne overgangen krever læring og nye måter å tenke på, fordi den endrer prosesser i nesten alle områder av virksomheten. Det viktigste er at selskapet kjenner sine egne styrker og vet hvordan det vil utvikle seg videre. Müller Martinis egne spesialister sier at en rekke prosjekter har vist at idealistiske tilnærminger bør unngås og man i stedet skal fokusere på de løsningene som gir direkte fordeler.

Unngå barrierer mellom konvensjonelle og digitale systemer
Livonia Print boktrykkeri i Riga, Latvia forbereder seg på fremtiden for innbundet bokproduksjon med garn- og limbinding, ryggstifting med ikke mindre enn fem etterbehandlingssystemer for digital trykk fra Müller Martini. Selskapets nye og eksisterende maskiner er tilkoblet via Connex arbeidsflytsystem, som gir en fullstendig berøringsfri arbeidsflyt.
– Vi ser på dette som et viktig skritt mot vårt mål om total integrasjon, sier administrerende direktør Trond Erik Isaksen. Forretningsmodellen vår fungerer ikke uten den berøringsfrie arbeidsflytløsningen. Å fjerne alle hindringer mellom vår konvensjonelle og digitale produksjon er førsteprioritet. Bruken av individuelle maskiner for produksjon uten nettverkstilkobling er foreldet. Connex gjør det også lettere å overvåke produksjonen og redusere leveringstidene. Derfor ser jeg ingen fremtid for vår bransje uten ‘Connextivity’.

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1