Taktile tapeter

Foto: Veika

Veika, en litauisk produsent av tapetmaterialer og digitale trykkteknikker, presenterer under Fespa sin teknologi for storformat 3D-printing. Med tapetprinteren Dimense ønsker selskapet å vise muligheten til å trykke pregingen på tapeter mens objektet skrives ut digitalt. Den 3d-effekten som bidrar til en taktil følelse på trykket kommer av at man legger et bakepulver i papirmassen til tapetet, slik at du kan få dem til å vokse på de flatene som du deretter utsetter for varme.
Tapetprinteren ble vist for første gang under Fespa i Hamburg 2017. I Norden selger Nize Equipment løsningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kandrup Boktrykkeri har blitt 40% raskere i innkjøringen på offset

Tekst: Søren Winsløw |

Kandrup Bogtrykkeri A/S byttet nylig til Agfas prosessfrie trykkplate Eclipse. Dette har manifestert seg i en rekke håndgripelige produktivitetsforbedringer. Samlet sett har det medvirket til å øke innkjøringshastigheten samt redusert såvel søppel som nedetid på grunn av rengjøring.

Publisert av: