Tekstilprinter med smart funksjon

Mimaki TX300P 1800 Mark II

Mimaki slipper en ny digital tekstilprinter. En av funksjonene er et manuelt utskiftbart dreneringssystem som lar deg veksle mellom overføringspapir og å skrive ut direkte på tekstiler. Det er ganske revolusjonerende, sier Simon Nyman hos Signcom.

Den japanske maskinprodusenten Mimaki lanserer en oppdatert versjon av sin digitale tekstilprinter Tx300P-1800 MkII. Produsenten kaller det en hybridprinter som kan skrive ut direkte på tekstiler, overføringspapir eller andre underlag. Det er tre fargekombinasjoner tilgjengelig for skriveren.

Operatøren skifter selv

Simon Nyman, produktsjef hos Signcom.

Når du skriver ut på tekstiler, passerer overflødig blekk gjennom materialet. Nederst er det en printbed som har et dreneringssystem der blekket blir samlet.

– Når det er på tide å bytte til utskrift på overføringspapir, kan operatøren bytte dreneringsplaten til en standard vakuum printbed. Kunden kan gjøre dette selv. Det er ganske revolusjonerende, sier Simon Nyman, produktsjef i Signcom, som er en forhandler av blant annet Mimakis maskiner.

Ser positivt på digitalprintet tekstil
I følge Mimaki åpner denne funksjonen for å trykke på alt fra bakgrunnsbilder til tekstiler i ett og samme system.

Danna Drion, senior markedssjef for Mimaki i Europa, Midt-Østen og Afrika, ser lyst på tekstilprintingens fremtid.

–Vi spår en lys fremtid for digitaltrykk i tekstilindustrien. Vi er ikke i tvil om at vår nye skriver, som er i forkant av denne sektoren, vil ha en rolle i å realisere dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.