Tekstilprinter med smart funksjon

PUBLISERT: 23 mars 2020
OPPDATERT: 23 mars
Mimaki TX300P 1800 Mark II

Mimaki slipper en ny digital tekstilprinter. En av funksjonene er et manuelt utskiftbart dreneringssystem som lar deg veksle mellom overføringspapir og å skrive ut direkte på tekstiler. Det er ganske revolusjonerende, sier Simon Nyman hos Signcom.

Den japanske maskinprodusenten Mimaki lanserer en oppdatert versjon av sin digitale tekstilprinter Tx300P-1800 MkII. Produsenten kaller det en hybridprinter som kan skrive ut direkte på tekstiler, overføringspapir eller andre underlag. Det er tre fargekombinasjoner tilgjengelig for skriveren.

Operatøren skifter selv

Simon Nyman, produktsjef hos Signcom.

Når du skriver ut på tekstiler, passerer overflødig blekk gjennom materialet. Nederst er det en printbed som har et dreneringssystem der blekket blir samlet.

– Når det er på tide å bytte til utskrift på overføringspapir, kan operatøren bytte dreneringsplaten til en standard vakuum printbed. Kunden kan gjøre dette selv. Det er ganske revolusjonerende, sier Simon Nyman, produktsjef i Signcom, som er en forhandler av blant annet Mimakis maskiner.

Ser positivt på digitalprintet tekstil
I følge Mimaki åpner denne funksjonen for å trykke på alt fra bakgrunnsbilder til tekstiler i ett og samme system.

Danna Drion, senior markedssjef for Mimaki i Europa, Midt-Østen og Afrika, ser lyst på tekstilprintingens fremtid.

–Vi spår en lys fremtid for digitaltrykk i tekstilindustrien. Vi er ikke i tvil om at vår nye skriver, som er i forkant av denne sektoren, vil ha en rolle i å realisere dette

Les videre

Direktørskifte og produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom til Sign&Print Scandinavia ikke bare med produktnyheter, men også med en ny administrerende direktør ved roret. Det som ikke var nytt var fokuset på etterbehandling og automatiseringsløsninger.
Horizon-4-1024x683

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

3x hurtigere DTF-print

Mimaki lanserte sin første DTF-skriver i april i år. Mindre enn et halvt år senere lanserer de etterfølgeren – TxF300-75 – som er tre ganger raskere.
mimaki-TxF300-150

Siste nytt

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Kodak styrker Prinergy i versjon 10

Kodak fortsetter å forbedre ytelsen, funksjonaliteten og sikkerheten til arbeidsflytprogramvaren deres.
Kodak_prinergy-10