Tekstilprinter med smart funksjon

PUBLISERT: 23 mars 2020
OPPDATERT: 23 mars
Mimaki TX300P 1800 Mark II

Mimaki slipper en ny digital tekstilprinter. En av funksjonene er et manuelt utskiftbart dreneringssystem som lar deg veksle mellom overføringspapir og å skrive ut direkte på tekstiler. Det er ganske revolusjonerende, sier Simon Nyman hos Signcom.

Den japanske maskinprodusenten Mimaki lanserer en oppdatert versjon av sin digitale tekstilprinter Tx300P-1800 MkII. Produsenten kaller det en hybridprinter som kan skrive ut direkte på tekstiler, overføringspapir eller andre underlag. Det er tre fargekombinasjoner tilgjengelig for skriveren.

Operatøren skifter selv

Simon Nyman, produktsjef hos Signcom.

Når du skriver ut på tekstiler, passerer overflødig blekk gjennom materialet. Nederst er det en printbed som har et dreneringssystem der blekket blir samlet.

– Når det er på tide å bytte til utskrift på overføringspapir, kan operatøren bytte dreneringsplaten til en standard vakuum printbed. Kunden kan gjøre dette selv. Det er ganske revolusjonerende, sier Simon Nyman, produktsjef i Signcom, som er en forhandler av blant annet Mimakis maskiner.

Ser positivt på digitalprintet tekstil
I følge Mimaki åpner denne funksjonen for å trykke på alt fra bakgrunnsbilder til tekstiler i ett og samme system.

Danna Drion, senior markedssjef for Mimaki i Europa, Midt-Østen og Afrika, ser lyst på tekstilprintingens fremtid.

–Vi spår en lys fremtid for digitaltrykk i tekstilindustrien. Vi er ikke i tvil om at vår nye skriver, som er i forkant av denne sektoren, vil ha en rolle i å realisere dette

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324