Canon med skreddersydde tapeter

Sammen med sin samarbeidspartner Fotoba lanserer Canon UVgel Wallpaper Factory. Stor kapasitet, høy kvalitet og kontinuerlig produksjon gjør UVgel Wallpaper Factory til en perfekt løsning for automatisert produksjon av skreddersydd tapet, sier Canon i en pressemelding.

UVgel Wallpaper Factory er tilgjengelig som en komplett ende-til-ende-løsning for nye kunder, og som oppgradering for kunder som allerede har en rull-til-rull-storformatskriver i Colorado-serien.

UVgel Wallpaper Factory er en modulbasert arbeidsflytløsning som består av en motorisert Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL) som er montert foran på en rull-til-rull Colorado-storformatskriver og mater skriveren automatisk. Skriveren er videre tilkoblet en Fotoba Cutter XLD 170WP og Rewinder REW 162 som automatisk kutter fleksible medier i egendefinerte størrelser og lengder. Med den integrerte teipenheten blir hele prosessen meget enkel – skriv ut, kutt, rull opp og teip. Jobben er ferdig og tapetrullene er klare for levering med det samme. De to medieskuffene på Colorado-skriveren kan brukes til vanlige utskriftsjobber.

UVgel Wallpaper Factory-løsningen kan også integreres i eksisterende arbeidsflyt takket være Colorado-skriverens åpne grensesnitt og åpner for å velge [AL1] [MB2] fra ulike leverandører.

Mediemating av store volumer kombinert med Colorado-skriverens produktivitet gir enestående produksjonskapasitet. Med automatiserte prosesser fra mediemating til ferdig produkt kan du stole på at UVgel Wallpaper Factory får jobben gjort. Si farvel til manuell betjening, og få en fullstendig automatisert arbeidsflyt som øker produksjonskapasiteten og maksimerer fortjenesten.


Dimensjonsstabilitet og konsekvente farger er helt avgjørende i tapetproduksjon for å sikre samsvar fra panel til panel. Fordelen med UVgel-blekket er at det ikke krever varme for å tørke og dermed forblir utskriftsmediet stabilt og sikrer høy kvalitet på det ferdig produktet. Hvis du produserer store volumer av veggdekor som består av flere paneler, gir UVgel-teknologien maksimal kontroll over punktstigning og optimalt fargesamsvar utskrift etter utskrift, også ved produksjon på flere skriver og til ulike tider. Takket være UVgel-teknologien er det nå enklere enn noen gang å skrive ut en tidligere bestilling med garantert fargesamsvar.

UVgel-blekket er luktfritt og har GREENGUARD Gold-sertifisering, AgBB godkjenning [HH3] og Type II-sertifisering fra ASTM, dette innebærer at tapet skrevet ut på Colorado trygt kan brukes innendørs. Med den unike FLXfinish-teknologien kan du tilby skreddersydde taper med en fløyelsmyk matt finish som skiller seg ut i mengden og skaper vekstmuligheter.

– Vi får stadig tilbakemeldinger fra kunder om at UVgel-teknologien gir dem mulighet til å utforske nye vekstmuligheter i markedet for interiørdekor. Det er grunnen til at vi utvikler UVGel Wallpaper Factory i samarbeid med Fotoba. Den automatiserte arbeidsflytløsningen gir kundene mulighet til å produsere tapet i eksepsjonell kvalitet mye raskere og utvide produkttilbudet sitt. Basert på de tilbakemeldingene vi har fått til nå, er vi sikre på at denne løsningen endrer spillereglene for digital tapetproduksjon, sier Dirk Brouns, Vice President for Large Format Graphics hos Canon Production Printing.

Les mer om UVgel Wallpaper Factory og Canons løsninger innen dette på Canon.sm/wallpaperfactory


[AL1]input / output – inn- og utenheter eller inn- og utmatingsløsninger. Vet ikke om det fungerer så godt, men kanskje mate- og etterbehandlingsløsninger er for snevert. Canon har sikker oversikt over hvilke løsninger som er mulig og hva som blir mest dekkende.

[MB2]Mate- og etterbehandlingsløsninger fungerer OK

[HH3]Greenguard er en egen sertifisering og AgBB en annen så disse har ingen ting med hverandre å gjøre. Canon har begge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon: VarioPRINT IX-serien er i gang

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

De første bestillingene og installasjonene av Varioprint IX-serien er i gang, meldes det fra Canon.

Canon har allerede mottatt de første bestillingene på den avanserte arkmatede inkjet trykkpressen siden lanseringen 1. april i år. I de kommende månedene blir den nye trykkpressen installert hos flere kunder i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika) og vil bidra til produksjons- og vekstmuligheter innen kommersiell utskrift.

Publisert av: 

Norsk Fjørfelag valgte Merkur Grafisk

Tekst: Roger Stormo | Foto: Merkur Grafisk

Da trykkeriet Norsk Fjørfelag benyttet gikk konkurs for to år siden, måtte de finne et nytt trykkeri for medlemsbladet sitt Fjørfe. Ett av kravene deres var at det måtte være et trykkeri som trykket i Norge og prisen var en viktig faktor, siden de er en liten organisasjon med begrensede midler. Etter en helhetsvurdering falt valget på Merkur Grafisk.

Publisert av: 

Omstilte produksjonen under koronakrisen

Koronakrisen medførte kraftig reduksjon i de grafiske oppdragene, noe som medførte permittering av mange i produksjonen hos CopyCat.  Sammen med Nautilus Subsea utviklet firmaet da prototyper for ansiktsvisirer og etablerte en produksjonslinje på kort tid. Visirproduksjonen har gitt nye muligheter og bragt optimismen tilbake hos CopyCat-medarbeiderne.

Publisert av: