Canon med skreddersydde tapeter

PUBLISERT: 14 mai 2020
OPPDATERT: 14 mai

Sammen med sin samarbeidspartner Fotoba lanserer Canon UVgel Wallpaper Factory. Stor kapasitet, høy kvalitet og kontinuerlig produksjon gjør UVgel Wallpaper Factory til en perfekt løsning for automatisert produksjon av skreddersydd tapet, sier Canon i en pressemelding.

UVgel Wallpaper Factory er tilgjengelig som en komplett ende-til-ende-løsning for nye kunder, og som oppgradering for kunder som allerede har en rull-til-rull-storformatskriver i Colorado-serien.

UVgel Wallpaper Factory er en modulbasert arbeidsflytløsning som består av en motorisert Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL) som er montert foran på en rull-til-rull Colorado-storformatskriver og mater skriveren automatisk. Skriveren er videre tilkoblet en Fotoba Cutter XLD 170WP og Rewinder REW 162 som automatisk kutter fleksible medier i egendefinerte størrelser og lengder. Med den integrerte teipenheten blir hele prosessen meget enkel – skriv ut, kutt, rull opp og teip. Jobben er ferdig og tapetrullene er klare for levering med det samme. De to medieskuffene på Colorado-skriveren kan brukes til vanlige utskriftsjobber.

UVgel Wallpaper Factory-løsningen kan også integreres i eksisterende arbeidsflyt takket være Colorado-skriverens åpne grensesnitt og åpner for å velge [AL1] [MB2] fra ulike leverandører.

Mediemating av store volumer kombinert med Colorado-skriverens produktivitet gir enestående produksjonskapasitet. Med automatiserte prosesser fra mediemating til ferdig produkt kan du stole på at UVgel Wallpaper Factory får jobben gjort. Si farvel til manuell betjening, og få en fullstendig automatisert arbeidsflyt som øker produksjonskapasiteten og maksimerer fortjenesten.


Dimensjonsstabilitet og konsekvente farger er helt avgjørende i tapetproduksjon for å sikre samsvar fra panel til panel. Fordelen med UVgel-blekket er at det ikke krever varme for å tørke og dermed forblir utskriftsmediet stabilt og sikrer høy kvalitet på det ferdig produktet. Hvis du produserer store volumer av veggdekor som består av flere paneler, gir UVgel-teknologien maksimal kontroll over punktstigning og optimalt fargesamsvar utskrift etter utskrift, også ved produksjon på flere skriver og til ulike tider. Takket være UVgel-teknologien er det nå enklere enn noen gang å skrive ut en tidligere bestilling med garantert fargesamsvar.

UVgel-blekket er luktfritt og har GREENGUARD Gold-sertifisering, AgBB godkjenning [HH3] og Type II-sertifisering fra ASTM, dette innebærer at tapet skrevet ut på Colorado trygt kan brukes innendørs. Med den unike FLXfinish-teknologien kan du tilby skreddersydde taper med en fløyelsmyk matt finish som skiller seg ut i mengden og skaper vekstmuligheter.

– Vi får stadig tilbakemeldinger fra kunder om at UVgel-teknologien gir dem mulighet til å utforske nye vekstmuligheter i markedet for interiørdekor. Det er grunnen til at vi utvikler UVGel Wallpaper Factory i samarbeid med Fotoba. Den automatiserte arbeidsflytløsningen gir kundene mulighet til å produsere tapet i eksepsjonell kvalitet mye raskere og utvide produkttilbudet sitt. Basert på de tilbakemeldingene vi har fått til nå, er vi sikre på at denne løsningen endrer spillereglene for digital tapetproduksjon, sier Dirk Brouns, Vice President for Large Format Graphics hos Canon Production Printing.

Les mer om UVgel Wallpaper Factory og Canons løsninger innen dette på Canon.sm/wallpaperfactory


[AL1]input / output – inn- og utenheter eller inn- og utmatingsløsninger. Vet ikke om det fungerer så godt, men kanskje mate- og etterbehandlingsløsninger er for snevert. Canon har sikker oversikt over hvilke løsninger som er mulig og hva som blir mest dekkende.

[MB2]Mate- og etterbehandlingsløsninger fungerer OK

[HH3]Greenguard er en egen sertifisering og AgBB en annen så disse har ingen ting med hverandre å gjøre. Canon har begge

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324