Lakk dreper bakterier

PUBLISERT: 4 juni 2020
OPPDATERT: 4 juni
Antibakteriell lakk skal ta kål på uvesenet, ifølge Flyer Alarm

Flyer Alarm tilbyr trykksaker med nyutviklet antibakteriell lakk til kundene. I følge selskapet skal denne lakken kunne utrydde de fleste bakterier.

Nettrykkeriet Flyer Alarm tilbyr trykte materialer som er belagt med en ny vannbasert og antimikrobiell lakk til sine kunder. Antimikrobielle midler er en gruppe ulike midler som hemmer veksten eller dreper mikroorganismer som bakterier, sopp, parasitter og virus. Dette er en del av selskapets kampanje «Back to Business», som er rettet mot selskaper som skal i gang når begrensningene knyttet til korona-viruset letter. Dette inkluderer visittkort, flygeblad, foldere og klistremerker.

–Selvfølgelig er det en økt bevissthet om denne typen problemer i dagens samfunn, men disse fremskrittene følger en omfattende antimikrobiell forskningsaktivitet som har pågått over lang tid over hele verden, sier Jonas Lambaek, salgssjef i norden for Flyer Alarm.

Nesten hundre prosent
Universitet i Regensburg har utviklet lakken og målt dens antibakterielle aktivitet på papir og papp. Tester har vist at lakken kan drepe 99,5 prosent av alle kjente bakterier, virus, multiresistente bakterier, sopp og sporer.

Jonas Lambaek, salgssjef i Norden for Flyer Alarm.

Ikke helsefarlig
Lakken inneholder et nytt antimikrobielt middel som aktiveres av synlig lys og oksygen på spesielle fotokatalytiske fargestoffer i lakken. Fargestoffet i malingen er ikke helsefarlig og kan gi ett års beskyttelse på en rekke bruksområder. For eksempel for matemballasje, hygieneprodukter og trykksaker.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz