Lakk dreper bakterier

Antibakteriell lakk skal ta kål på uvesenet, ifølge Flyer Alarm

Flyer Alarm tilbyr trykksaker med nyutviklet antibakteriell lakk til kundene. I følge selskapet skal denne lakken kunne utrydde de fleste bakterier.

Nettrykkeriet Flyer Alarm tilbyr trykte materialer som er belagt med en ny vannbasert og antimikrobiell lakk til sine kunder. Antimikrobielle midler er en gruppe ulike midler som hemmer veksten eller dreper mikroorganismer som bakterier, sopp, parasitter og virus. Dette er en del av selskapets kampanje «Back to Business», som er rettet mot selskaper som skal i gang når begrensningene knyttet til korona-viruset letter. Dette inkluderer visittkort, flygeblad, foldere og klistremerker.

–Selvfølgelig er det en økt bevissthet om denne typen problemer i dagens samfunn, men disse fremskrittene følger en omfattende antimikrobiell forskningsaktivitet som har pågått over lang tid over hele verden, sier Jonas Lambaek, salgssjef i norden for Flyer Alarm.

Nesten hundre prosent
Universitet i Regensburg har utviklet lakken og målt dens antibakterielle aktivitet på papir og papp. Tester har vist at lakken kan drepe 99,5 prosent av alle kjente bakterier, virus, multiresistente bakterier, sopp og sporer.

Jonas Lambaek, salgssjef i Norden for Flyer Alarm.

Ikke helsefarlig
Lakken inneholder et nytt antimikrobielt middel som aktiveres av synlig lys og oksygen på spesielle fotokatalytiske fargestoffer i lakken. Fargestoffet i malingen er ikke helsefarlig og kan gi ett års beskyttelse på en rekke bruksområder. For eksempel for matemballasje, hygieneprodukter og trykksaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.