Koronarapport fra Danmark

Estimert nedgang i antall nye ordre sammenliknet med samme måned i 2019, vektet etter bedriftens størrelse. Illustrasjon: Grakom

Den danske grafiske organisasjonen Grakom presenterer de første tallene over hvordan medlemmene har blitt rammet av koronapandemien.

Kort sagt kan det sies at de mistet en tredjedel av salget i løpet av andre kvartal. Forskjellene er imidlertid betydelige. Mens leverandører snakker om nærmest stillestående maskinsalg og reklamebedriftene har hatt det veldig tøft, har etikettprodusentene heller hatt økt salg og skjærebordene hos skiltmakerne har gått varme.

I Danmark kan selskaper som har mistet mer enn 35 prosent av omsetningen, få hjelp fra staten til å betale husleie, leasing, avskrivning. Dette er en mulighet 47 prosent av selskapene har benyttet seg av. Lønnskompensasjon for oppsigelser har blitt brukt oftere.

Undersøkelsen ble sendt ut 25. juni, og resultatene fra de 101 svarende selskapene ble rapportert 3. juli.

Kilde: Grakom

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: