Müller Martini selger trykkdivisjon

PUBLISERT: 13 august 2020
OPPDATERT: 21 mars
Müller Martini skal fortsatt være tilgjengelige med reservedeler til allerede installerte trykkpresser.

Seks år etter at produksjonen av rullbaserte trykkpresser stanset så selges Müller Martini MM Druckmaschinen til Goebel Capital i Sveits. Müller Martinis eksisterende kunder skal garanteres langsiktig støtte, og også kunne dra nytte av den seneste utviklingen fra Goebel.

I 2014 avbrøt produsenten av etterbehandlingssystemer Müller Martini, produksjonen av rullbaserte trykkpresser. Siden da har de fra Maulburg i tyske Baden-Württemberg fokusert på å gi service til de mer enn 1 000 trykkmaskinene som er installert verden over.
– Med Goebel har vi funnet en partner som passer strategisk inn i dette området og som tilbyr både service og nye maskiner, sier Bruno Müller, administrerende direktør for Müller Martini.

Lagerføre reservedeler på sikt
Med sitt moderne produktsortiment var Goebel-gruppen Müller Martinis kandidat. Selskapet kommer nå til å hete Goebel MMD. Ifølge Felix Berg, operativ sjef hos Goebel Group er det gjensidige interesser i denne forretningen.
– Avtalen med Müller Martini tillater oss å ha tjenester og reservedeler til eksisterende trykkpressekunder på lang sikt, samtidig som vi også gir kundene muligheten til å investere i den nyeste Goebel-teknologien.

Gir støtte til kundene
Kundene kommer til å fortsette å få lokal support fra Müller Martinis salg- og serviceorganisasjoner. Når det gjelder salg av nye maskiner, ettermontering, tillegg, service og reservedeler støttes disse av organisasjonen i Maulburg, som kommer til å fortsette som en del av Goebel MMD.

Rull- og sikkerhetstrykk
Ifølge avtalen kommer Müller Martini i fremtiden til å ha enerett på salget av Goebel-trykkpresser innen rulletrykk og sikkerhetstrykk, samtidig som de tilbyr service og fortsetter å levere reservedeler i de kommende årene.

– Dette gjør at vi kan fortsette å tilby våre trykkpressekunder den beste supporten, sier Bruno Müller

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag