Ny, åpen og uavhengig plattform

Zaikio er en ny åpen og uavhengig plattform for trykkerinæringen.

Trykkerienes utfordringer i dag inkluderer å drive en kostnadseffektiv produksjon, der opplagene blir mindre og mer varierte. Samtidig må også samarbeidet med kunden styres så effektivt som mulig. Løsningen er å etablere helautomatiske, integrerte prosesser på tvers av selskapets grenser som gjør arbeidsflyt og transaksjoner mellom printere, programvareleverandører, utstyrsprodusenter og leverandører mye, mye enklere, skriver Heidelberg i en pressemelding.

Omlag ett år etter at Heidelberg overtok det skybaserte programvareselskapet Crispy Mountain, lanserer selskapet Zaikio – en ny åpen og uavhengig skybasert samarbeidsplattform for trykkerinæringen.

– Med den åpne industrielle plattformen Zaikio møter Heidelberg aktivt utfordringene som trykkeribransjen står overfor i den digitale tidsalderen. Dette markerer neste milepæl i bransjens digitalisering, sier Heidelbergs administrerende direktør Rainer Hundsdörfer i pressemeldingen.

Den nye plattformen forbinder de ulike aktørene i bransjen
Zaikio forener alle involverte i en utskriftsjobb på en enkelt plattform ved hjelp av tre nøkkelelementer. Den gratis Zaikio-kontoen lar hver bruker logge på alle tilkoblede programvaresystemer med en enkelt pålogging. Zaikio Hub brukes til å administrere personlige og organisasjonsbaserte konti som kopler sammen tjenester og programvare fra de forskjellige leverandørene – fra eksisterende programvare til apper utviklet spesielt for Zaikio. Sist, men ikke minst, heter det i pressemeldingen at Mission Control er trykkeriets digitale kontrollsenter. Alle data mottas her i standardisert form og kan leses, redigeres og gjenopprettes av andre apper. Resultatet er enkel, standardisert datautveksling mellom programvare, maskinvare og involverte partnere, og skaper grunnlaget for automatiserte prosesskjeder.

Et stort antall av bransjens kjente programvareleverandører er involvert fra starten av, og det arbeides for å få ytterligere samarbeidsavtaler. Dette vil bety at Zaikio kontinuerlig vil kunne tilby nye funksjoner, og siden Zaiko er skybasert, vil utvidelsene være tilgjengelige umiddelbart for alle.

Les mer på Zaikio.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: